Analyst AI: το 75% των μηχανικών λογισμικού θα βοηθάει η τεχνητή νοημοσύνη

Analyst AI: το 75% των μηχανικών λογισμικού θα βοηθάει η τεχνητή νοημοσύνη

Το 75% όλων των μηχανικών λογισμικού επιχειρήσεων θα χρησιμοποιούν βοηθούς κώδικα AI έως το 2028. Αυτό συγκρίνεται με μόλις 10% που χρησιμοποίησε αυτά τα εργαλεία στις αρχές του 2023.

Μια έρευνα διαπίστωσε ότι το 63% των οργανισμών ήδη πιλοτικά, ανέπτυξαν ή έχουν αναπτύξει βοηθούς κώδικα AI. Οι βοηθοί κωδικών θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των υπαλλήλων που χρειάζονται. Ωστόσοι, φέρνουν αυξημένη ικανοποίηση από τους ιδιοκτήτες.

Πολλοί οργανισμοί εξετάζουν τους βοηθούς κώδικα με αρκετά περιορισμένο τρόπο . Αυτή η περιορισμένη προβολή εστιάζει σε ταχύτερη κωδικοποίηση, εξοικονόμηση χρόνου και μείωση κόστους. Ωστόσο, υπάρχουν άλλα πλεονεκτήματα που δεν είναι τόσο γνωστά, όπως η μείωση της εναλλαγής εργασιών και η διατήρηση της κατάστασης ροής, η βελτίωση της εμπειρίας προγραμματιστή και η βελτίωση της διατήρησης προγραμματιστών,. Ακόμη εξασφαλίζεται η βελτίωση της ποιότητας και η συντηρησιμότητα του κώδικα, η βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, η μείωση σφαλμάτων και η τεχνική χρέους.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, δύο σημαντικά ενσωματωμένα περιβάλλοντα προγραμματιστών ή IDE, έλαβαν αρκετά μεγάλες ενημερώσεις στους βοηθούς κώδικα AI. Το πρώτο ήταν το Gemini για Android Studio που αντικαθιστά το Studio Bot. Το δεύτερο ήταν η ανακοίνωση του Copilot στο Visual Studio 17.10 που συνδυάζει τις δυνατότητες του Copilot και του Copilot Chat.

Αν και αυτά τα εργαλεία αναμφίβολα θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους πιο γρήγορα, θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε μετατόπιση εργασίας. Πρόσφατα υπάρχει μια έρευνα που δείχνει ότι πολλές εταιρείες θα προσλάβουν λιγότερους ανθρώπους τα επόμενα πέντε χρόνια λόγω της τεχνητής νοημοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *