Samsung Exynos 2600:  μπορεί να χάσει τη GPU RDNA της AMD

Samsung Exynos 2600: μπορεί να χάσει τη GPU RDNA της AMD

H Samsung είναι έτοιμη να αντικαταστήσει τη GPU Xclipse που αναπτύχθηκε από κοινού με την AMD. Ωστόσο, στο Exynos 2500, η GPU της θα εξακολουθεί να βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA της AMD, αν και πιθανότατα θα είναι η τελευταία του είδους της.

Η GPU Xclipse που βασίζεται στο RDNA έκανε το ντεμπούτο της με το Exynos 2200 και έφτασε ακόμη και στη μεσαία κατηγορία της Samsung Exynos 1480. Κυκλοφόρησε στην αγορά ως σοβαρός ανταγωνιστής Adreno (GPU της Qualcomm). Διαφημιζόταν ότι είχε εξαιρετική απόδοση σε παιχνίδια . Ωστόσο, φαίνεται ότι η Samsung δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με τη συνεργασία της με την AMD.

Φήμες υπάρχουν ότι η Samsung εργάζεται στον δικό της σχεδιασμό GPU από πέρυσι . Το 2026, το Exynos 2600 θα είναι το πρώτο τσιπ Exynos με εσωτερική GPU κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από τη Samsung.

Εικασίες σχετικά με τη Samsung που εργάζεται σε έναν δικό της σχεδιασμό CPU έχουν επίσης προκύψει. Ακόμη, δεν έχουμε τίποτα ουσιαστικό και πιθανότατα θα χρειαστούν χρόνια για να αναπτύξει η Samsung μια δική της CPU.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *