Huawei : Οι ΗΠΑ περιορίζουν περαιτέρω τις πωλήσεις chip

Huawei : Οι ΗΠΑ περιορίζουν περαιτέρω τις πωλήσεις chip

Στην ανάκληση κάποιων αδειών έχει προχωρήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ . Αυτές επέτρεπαν στις αμερικανικές εταιρείες τσιπ να εξάγουν ημιαγωγούς στην Huawei. Έτσι, η ΗΠΑ συνεχίζει την προσπάθεια της να περιορίσει την πρόσβαση της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας σε βασικές τεχνολογίες.

Το Υπουργείο Εμπορίου (μέσω του CNBC) είπε ότι αξιολογεί συνεχώς πώς οι έλεγχοι των εξαγωγών μπορούν να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια . Επίσης, παρακολουθει πώς εξελίσσεται το γεωπολιτικό τοπίο και η βιομηχανία τεχνολογίας. Ως μέρος αυτής της επανεξέτασης, οι ΗΠΑ έχουν ανακαλέσει ορισμένες άδειες για την πώληση τσιπ και σχετικών τεχνολογιών στην Huawei.

Αν και το Υπουργείο Εμπορίου δεν διευκρίνισε ποιες άδειες ή εταιρείες επηρεάστηκαν, αυτή είναι η τελευταία κίνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν κατά Huawei.

Η Huawei βρίσκεται στη μαύρη λίστα εμπορίου από το 2019. Αυτή η μαύρη λίστα απαγόρευε στις αμερικανικές εταιρείες να πουλήσουν τεχνολογία στη Huawei χωρίς την κατάλληλη εξουσιοδότηση.

Το 2020, οι ΗΠΑ ενίσχυσαν αυτούς τους περιορισμούς απαιτώντας από ξένες εταιρείες που χρησιμοποιούν αμερικανικό κατασκευαστικό εξοπλισμό να αποκτήσουν άδεια πριν εξάγουν ημιαγωγούς στην Huawei. Τώρα, με την ανάκληση ορισμένων προηγούμενων αδειών, η διοίκηση σηματοδοτεί ότι δεν θέλει η Huawei να έχει πρόσβαση ακόμη και σεπεριορισμένες προμήθειες τσιπ κατασκευής ή σύνδεσης στις ΗΠΑ. Αυτό θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στην κινεζική εταιρεία τεχνολογίας, η οποία έχει αναπτύξει τα δικά της τσιπ ως απάντηση στις κυρώσεις. Ωστόσο, εξακολουθεί να βασίζεται σε ξένους προμηθευτές για ορισμένα εξαρτήματα.

Η ανάκληση της άδειας θα επηρεάσει επίσης τους κατασκευαστές chip που προμηθεύουν την Huawei. Εταιρείες όπως η Intel και η Qualcomm,οι οποίες εξακολουθούν να πωλούν ορισμένα τσιπ στην Huawei . Έχουν προειδοποιήσει ότι τα έσοδά τους θα μπορούσαν να υποστούν μεγαλύτερο πλήγμα καθώς η Huawei ενισχύει την εσωτερική παραγωγή και κατακτά μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας κινεζικής αγοράς με αυτάρκεις συσκευές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *