AI :  Τι συμφώνησαν Microsoft,  OpenAI και  Google

AI : Τι συμφώνησαν Microsoft, OpenAI και Google

Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν συγκεντρωθεί για να κάνουν επίσημες δεσμεύσεις για να προχωρήσουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας AI με ασφάλεια. Εκπρόσωποι από το OpenAI, τη Microsoft, την Google και άλλους δεσμεύτηκαν για διαφάνεια και επίβλεψη στο έργο τους.

Οι εταιρείες αναγνώρισαν τα τεράστια πιθανά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης . Ωστόσο , δεν παραμέλησαν και τους κίνδυνους σε περίπτωση κακής χρήσης από τους ανθρώπους. Τα πρακτικά βήματα συμφωνήθηκαν να περιλαμβάνουν τη δημοσίευση πλαισίων ασφαλείας, την αποφυγή μοντέλων με μη διαχειρίσιμους κινδύνους και τον συντονισμό με ρυθμιστικές αρχές διεθνώς. Ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι τα συστήματα AI συμπεριφέρονται με ηθικό τρόπο και αποφύγετε τυχόν ακούσια βλάβη καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία.

Στους δυτικούς τεχνολογικούς γίγαντες συμμετείχαν εταιρείες από την Κίνα και τη Μέση Ανατολή, όπως η Tencent, η Meituan, η Xiaomi και η Samsung. Ερευνητές και μηχανικοί θα αξιολογήσουν τα συστήματα για μεροληψίες ή άλλα ζητήματα που θα μπορούσαν να θέσουν σε μειονεκτική θέση ομάδες. Όλοι σκοπεύουν να παρακολουθούν προσεκτικά τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τους και να έχουν πολλαπλές προοπτικές σχετικά με τους κινδύνους πριν από την ανάπτυξη.

Από την άλλη πλευρά, πολιτικοί ηγέτες από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Αυστραλία και άλλους ενέκριναν τις δεσμεύσεις και σχεδίασαν μελλοντικές συναντήσεις για τη διατήρηση της προόδου. Αν και οι εθελοντικές δεσμεύσεις είναι μια καλή αρχή, πιστεύουν οι πολιτικοίΘα χρειαστεί επίσης κάποια ρύθμιση στη γραμμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *