HarmonyOS NEXT : Κυκλοφορεί επίσημα

HarmonyOS NEXT : Κυκλοφορεί επίσημα

Το HarmonyOS NEXT της Huawei είναι μια νέα και φρέσκια προσπάθεια λογισμικού. Η Huawei παρουσίασε επίσημα το HarmonyOS NEXT Beta στο φετινό συνέδριο HDC 2024.

Δεν βασίζεται στο Android, ούτε είναι αυστηρά ένα σύστημα Linux. Βασίζεται στο OpenHarmony και είναι ένα κατανεμημένο λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε μικροπυρήνα για το HarmonyOS. Δηλαδή το HarmonyOS NEXT έχει τον μικροπυρήνα HarmonyOS. Υποστηρίζει μόνο εγγενείς εφαρμογές APP μέσω του Ark Compiler με υποστήριξη Core της Huawei Mobile Services (HMS). Αυτό σημαίνει ότι το λειτουργικό σύστημα δεν έχει εγγενή συμβατότητα με εφαρμογές και αρχεία Android APK.

Το HarmonyOS NEXT εξακολουθεί να μοιάζει και να μοιάζει με ένα οικείο λειτουργικό σύστημα για κινητά. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η έκδοση smartphone και το HarmonyOS NEXT θα τρέχει και σε άλλες συσκευές. Είναι μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική που η Huawei υπόσχεται να βελτιώσει τη συνολική απόδοση απόδοσης κατά 30%. Η ταχύτητα συνδεσιμότητας ενισχύεται κατά τρεις φορές, με αποτέλεσμα πιο γρήγορες συνδέσεις μεταξύ των συσκευών. Η συνολική κατανάλωση ρεύματος έχει μειωθεί κατά 20%, που είναι πολύ.

Ακόμη, υπόσχεται μια απρόσκοπτη ενοποιημένη αρχιτεκτονική που συνδυάζει τοπικές και cloud εγκαταστάσεις. Η διασυνδεσιμότητα είναι ένα μεγάλο μέρος της εμπειρίας. Οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται περιεχόμενο ή να συνδέουν εφαρμογές απρόσκοπτα σε όλες τις συσκευές χωρίς να περάσουν από πολλά βήματα και μια διαδικασία εγκατάστασης. Το HarmonyOS NEXT έχει πολλές λειτουργίες σχετικές με AI. Υπάρχουν εγγενείς λειτουργίες όπως η δημιουργία εικόνας, η επισκευή ήχου AI και η βοήθεια ανάγνωσης για άτομα με προβλήματα ομιλίας ή όρασης.

Το HarmonyOS NEXT υπόσχεται επίσης να είναι μια ισχυρή μονάδα πολυμέσων με υποστήριξη για το Ark Multimedia Engine, το Ark Graphics Engine και το FFRT. Αυτή η τελευταία τεχνολογία προφανώς φέρνει την υπόσχεση της ανίχνευσης ακτίνων σε επίπεδο υπολογιστή για παιχνίδια.

Προς το παρόν, το HarmonyOS NEXT Beta είναι μια εμπειρία μόνο για την Κίνα. Δεν είμαστε σίγουροι ποια είναι τα σχέδια της Huawei για το μέλλον του λειτουργικού συστήματος. Αλλά όλα φαίνονται πολύ φιλόδοξα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *