Wear OS 5 : Τι αποκαλύφτηκε

Wear OS 5 : Τι αποκαλύφτηκε

Η πιο λεπτομερή προσέγγιση του Wear OS 5 αποκαλύπτει μερικά προσεγμένα χαρακτηριστικά που έρχονται στα μελλοντικά smartwatches. Με το πρώτο που θα τα παρουσιάσει να είναι το Google Pixel Watch 3.

Τα δύο πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι το UWB και το Bluetooth LE Audio. Η συνδεσιμότητα UWB προτάθηκε σε αναφορές στο παρελθόν. Πιθανότατα θα επέτρεπε το ασφαλές ξεκλείδωμα του τηλεφώνου και την ακριβέστερη παρακολούθηση τοποθεσίας του τηλεφώνου και του ρολογιού. Εφόσον το τηλέφωνο υποστηρίζει και UWB, φυσικά.

Το τμήμα Bluetooth LE Audio είναι μια άλλη δυνατότητα που δεν είναι άμεσα διαθέσιμη στα smartwatches. Το Pixel Watch 3 μπορεί να είναι το πρώτο που το προσφέρει. Είναι ένα πρωτόκολλο Bluetooth που αρχικά σχεδιάστηκε για συσκευές IoT που χρειάζονται σύνδεση Bluetooth αλλά χωρίς να εξαντλείται υπερβολικά η μπαταρία. Εξάλλου, τα smart wearables και οι συσκευές IoT έχουν μικρές μπαταρίες. Ωστόσο, το Bluetooth LE από μόνο του δεν μπορεί να μεταφέρει δεδομένα ήχου, επομένως τα smartwatches χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο μόνο για τη σύνδεση με το τηλέφωνό σας.

Η υποστήριξη Bluetooth LE Audio θα επιτρέψει στα wearables να συνδέονται με τα ακουστικά σας και να μεταδίδουν μουσική. Επιπλέον, το πρωτόκολλο έχει τη δυνατότητα σύνδεσης σε περισσότερες από μία συσκευές ταυτόχρονα και ροής μουσικής. Ουσιαστικά, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα έξυπνα ρολόγια τους για ροή μουσικής εν κινήσει θα επωφεληθούν πολύ από το πρωτόκολλο BT LE Audio, καθώς θα διατηρούσε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *