Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην DDR4 και την LPDDR4

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην DDR4 και την LPDDR4

H LPDDR4 είναι το ο τύπος της συσκευής μνήμες DDR4 που χρησιμοποιείται για φορητές συσκευές.  Εάν συγκριθεί με το DDR4 έχει μειωμένη κατανάλωση ρεύματος και έτσι χαμηλότερες ταχύτητες.  Συγκεκριμένα , η LPDDR4 χρησιμοποιεί κανάλια 16 bit ενώ η DDR4 χρησιμοποιεί κανάλια 64-bit.

Ωστόσο η LPDDR4 έχει μεγαλύτερο prefetch  στα 16n ( 16 words x 16 bit) 256bits/32bytes  ανά κανάλι και αυτό διπλασιάζεται στα δύο κανάλια. Από την μεριά της, η DDR4 έχει δύο θέσεις μνήμης με prefetch στα 8n  . Οι δύο θέσεις είναι ξεχωριστές και εξυπηρετούν δύο διαφορετικές 8n . Αυτό γίνεται με την χρήση πολυπλέκτη. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν 8 word x 64 bits = 512 bits (64 bytes) ανά κύκλο ανά κάθε ομάδα.

Η LPDDR4 επίσης έχει burst length που είναι πιο ευέλικτο απο 16 εώς 32 παρόλο που χρησιμοποιείται κυρίως το 16BL. Απο την  μεριά της η DDR4  περιορίζεται μόνο στο 8 ανά κύκλο παρόλο που κάποιες περιπτώσεις μπορείτε να δείτε και λίγο πιο αυξημένη.

Το σχέδιο της LPDDR4 είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να απαιτεί λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με το DDR4 και για αυτό είναι ιδανική μνήμη για τη χρήση  σε smartphones όπου η κατανάλωση της μπαταρίας πρέπει να είναι μικρή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *