Ο Jeff Bezos παραιτείται από το ρόλο του CEO της Amazon σήμερα

Ο Jeff Bezos παραιτείται από το ρόλο του CEO της Amazon σήμερα

O Jeff Bezos ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος το σχέδιό του να παραιτηθεί από το ρόλο του ως CEO της Amazon. Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, αποχωρεί επίσημα από αυτόν τον ρόλο.

Ο Andy Jassy, ​​διευθύνων σύμβουλος της Amazon Web Services, διαδέχεται τον Bezos και αναλαμβάνει τα ηνία μιας εταιρείας αξίας 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το MacroTrends. Η μετάβαση σηματοδοτεί ένα τέλος στα 27 χρόνια της ηγεσίας του Bezos, που είδε τον γίγαντα λιανικής να γίνει μία από τις πιο πολύτιμες δημόσιες εταιρείες στον κόσμο. Το 2018, η Amazon έγινε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στον  κόσμο με αποτίμηση αγοράς, ξεπερνώντας τη Microsoft.

Ακόμα και μετά την αναχώρησή του, ο Bezos παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Το περιοδικό Forbes υπολόγισε ότι η καθαρή του αξία ήταν περίπου 202 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 196 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 1998. Τούτου λεχθέντος, είχε την κριτική του στην πρόσφατη ιστορία σχετικά με τον φόρο του. Η ProPublica ισχυρίστηκε τον περασμένο μήνα ότι ο Bezos δεν πλήρωσε τον φόρο του το 2007 και το 2011.

Ο Μπέζος μεταβαίνει στον νέο του ρόλο ως εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon. Ωστόσο, μετά τις 5 Ιουλίου, θα έχει μειωθεί η συμμετοχή στην εταιρεία καθώς μετατοπίζει την εστίασή του στις φιλανθρωπικές οργανώσεις του και στην εμπορική διαστημική εταιρεία Blue Origin, μεταξύ άλλων. Στις 20 Ιουλίου, ο Bezos πρόκειται να πετάξει στην πρώτη αποστολή του New Shepard, όπου θα συνοδεύεται από τον μικρότερο αδερφό του Mark.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *