Οι Asus, Gigabyte, MSI και άλλοι δημοσιεύουν μια λίστα υλικού που θα υποστηρίζει τα Windows 11

Οι Asus, Gigabyte, MSI και άλλοι δημοσιεύουν μια λίστα υλικού που θα υποστηρίζει τα Windows 11

Σημαντικοί κατασκευαστές υλικού, συμπεριλαμβανομένων των Asus, Gigabyte και MSI, έχουν δημοσιεύσει μια λίστα υλικού που θα είναι συμβατό με τα Windows 11. Η λίστα περιλαμβάνει προ-ενσωματωμένα συστήματα καθώς και μητρικές κάρτες που θα υποστηρίζουν τα Windows 11 κατά την κυκλοφορία.

Τον περασμένο μήνα, η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα το λειτουργικό σύστημα Windows 11. Μαζί με μια οπτική αναθεώρηση, τα Windows 11 επίσης αύξησαν τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος και καθιστούσαν επίσης υποχρεωτικό για τα συστήματα να υποστηρίζουν το TPM καθώς και το Secure Boot. Εκτός από αυτό, η Microsoft έχει επίσης δημοσιεύσει μια λίστα CPU που θα υποστηρίζει τα Windows 11 κατά την κυκλοφορία.

Επί του παρόντος, η Microsoft ξεκαθαρίσει τα πράγματα και άλλοι κατασκευαστές βοηθούν τώρα δημοσιεύοντας μια λίστα υλικού που θα υποστηρίζει τα Windows 11. Για να ξεκινήσει, η Asus δημοσίευσε δύο λίστες – μία για τα προ-builts, φορητούς υπολογιστές, AiO και το άλλο για τις μητρικές τους. Εκτός από αυτό, η εταιρεία δημοσίευσε επίσης έναν εύχρηστο οδηγό για το πώς να ενεργοποιήσετε το TPM στις μητρικές κάρτες Asus. Ουσιαστικά, όλες οι πρόσφατες μητρικές και φορητοί υπολογιστές υποστηρίζουν το TPM και θα υποστηρίζουν επίσης τα Windows 11.

Η Gigabyte, από την άλλη πλευρά, επιβεβαίωσε ότι όλες οι μητρικές πλακέτες, συμπεριλαμβανομένων των AMD TRX40, 300, Intel X299, C621, C232, C236 και άλλων, είναι έτοιμες για το TPM 2.0 και θα περάσουν τον έλεγχο επαλήθευσης των Windows. Δυστυχώς, η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει μια λίστα φορητών υπολογιστών και επιτραπέζιων υπολογιστών που θα υποστηρίζουν τα Windows 11. 

Η AsRock έχει εμφανίσει δύο διαφορετικές δημοσιεύσεις φόρουμ που επιβεβαιώνουν την υποστήριξη για την Intel καθώς και τις μητρικές πλακέτες AMD. Η Biostar, από την άλλη πλευρά, έχει μοιραστεί μια λίστα με μητρικές κάρτες που είναι έτοιμες για TPM και θα υποστηρίζουν τα Windows 11 κατά την κυκλοφορία.

Τέλος, η MSI έχει δώσει μια λίστα επιτραπέζιων υπολογιστών, καθώς και AiO που θα υποστηρίζουν τα Windows 11 κατά την έναρξη. Η εταιρεία επίσης δημοσίευσε μια ξεχωριστή ανάρτηση στο Reddit επιβεβαιώνοντας τη λίστα των μητρικών καρτών που υποστηρίζουν επίσημα τα Windows 11. Σημειώστε ότι το MSI επισημαίνει το TPM ως “Υποστήριξη συσκευής ασφαλείας” στο BIOS, οπότε θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε για να λειτουργήσει το TPM. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αναφορά για φορητούς υπολογιστές MSI.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *