Ο Μπάιντεν ζητά από τον Πούτιν να διαλύσει τις ρωσικές συμμορίες ransomware

Ο Μπάιντεν ζητά από τον Πούτιν να διαλύσει τις ρωσικές συμμορίες ransomware

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης σήμερα να εντοπίσει και να καταστρέψει τις ομάδες ransomware που λειτουργούν εντός των συνόρων της Ρωσίας πίσω από το συνεχιζόμενο κύμα επιθέσεων που πλήττουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες παγκοσμίως.

“Ο Πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε την ανάγκη να αναλάβει η Ρωσία δράση για να διαταράξει ομάδες ransomware που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και τόνισε ότι δεσμεύεται να συνεχίσει να εμπλέκεται στην ευρύτερη απειλή που δημιουργεί το ransomware”,δήλωση του Λευκού Οίκου αναφέρει.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν “οποιαδήποτε αναγκαία δράση” που απαιτείται για να υπερασπιστούν τον λαό και την κρίσιμη υποδομή τους από αυτές τις επιθέσεις.

“Έγινε  πολύ ξεκάθαρο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν όταν μια επιχείρηση ransomware προέρχεται από το έδαφος του, παρόλο που δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, να περιμένουμε από αυτούς να ενεργήσουν   σχετικά με το ποιος είναι”, Ο Μπάιντεν είπε μετά την υπογραφή εκτελεστικής εντολής στον Λευκό Οίκο.

“Και δεύτερον, έχουμε δημιουργήσει ένα μέσο επικοινωνίας τώρα σε τακτική βάση για να μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας όταν ο καθένας μας πιστεύει ότι κάτι συμβαίνει σε μια άλλη χώρα που επηρεάζει τη χώρα καταγωγής.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *