Η LG λέει ότι θα χρησιμοποιήσει 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050

Η LG λέει ότι θα χρησιμοποιήσει 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050

H LG ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μεταβεί σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050 ως μέρος της στρατηγικής της για την αειφορία. Η δέσμευσή της βασίζεται στην πρωτοβουλία Zero Carbon 2030, η οποία θα δει τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στο στάδιο της παραγωγής κατά 50% των προτύπων του 2017 έως το 2030. Θα κάνει τη μετάβαση σε περιοχή ανά περιοχή, ξεκινώντας από τη Βόρεια Αμερική.

Για την επίτευξη του στόχου το 2050, η LG έχει περιγράψει αρκετά μέτρα. Θα εγκαταστήσει ηλιακά πάνελ LG υψηλής απόδοσης στα κτίριά του, θα χρησιμοποιήσει συμφωνίες αγοράς ενέργειας για να αγοράσει ηλεκτρισμό απευθείας από προμηθευτές, θα χρησιμοποιήσει πιστοποιητικά Ανανεώσιμης Ενέργειας (REC) και στην Κορέα, θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα Green Premium για να αγοράσετε καθαρή ενέργεια από την Korea Electric Power Corporation (KEPCO).

Σχολιάζοντας τις ειδήσεις, ο Park Pyung-gu, ανώτερος αντιπρόεδρος της LG Electronics Safety & Environment Division, δήλωσε:

«Η δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ζωή για όλους μπορεί καλύτερα να πραγματοποιηθεί με τη μετάβαση της LG σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα. Στον σημερινό κόσμο, η καινοτομία δεν συμβαίνει μόνο στο εργαστήριο, αλλά πρέπει επίσης να συμβαίνει στα εργοστάσια και τα εργοστάσιά μας. Οι σημερινοί κατασκευαστές έχουν μια μοναδική ευκαιρία για να δώσουν στην επόμενη γενιά έναν κόσμο που αξίζει να κληρονομήσει και στην LG, παίρνουμε αυτήν την ευθύνη πολύ σοβαρά. “

Η LG είναι μία από τις πολλές εταιρείες που έχουν σκιαγραφήσει τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Nokia δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι σκοπεύει να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές της το 2019 έως το 2030. Ενώ η Google σχεδιάζει να επιτύχει το στόχο της LG το 2050 έως το 2030. Η διάσκεψη COP26 του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί φέτος και είναι σημαντικό επειδή τα κόμματα αναμένεται να δεσμευτούν για αυξημένη φιλοδοξία από την COP21.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *