Το OneNote της Microsoft αποκτά εμφάνιση εμπνευσμένη από τα Windows 11

Το OneNote της Microsoft αποκτά εμφάνιση εμπνευσμένη από τα Windows 11

Με σχεδόν πανομοιότυπες κύριες δυνατότητες, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση εάν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία σημειώσεων το OneNote ή το OneNote for Windows 10 . Ευτυχώς, η Microsoft σχεδιάζει τώρα να συνδυάσει τις δύο εκδόσεις  OneNote και να απλοποιήσει αυτήν την κατάσταση, προσφέροντας το καλύτερο δυνατό προϊόν για τους χρήστες.

Στα Windows 10, η εφαρμογή OneNote UWP που ονομάζεται “OneNote για Windows 10” είναι προεγκατεστημένη, αλλά η Microsoft έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι δεν θα είναι πλέον προεγκατεστημένη σε νέους υπολογιστές με Windows 11. Πριν από την ευρύτερη διαθεσιμότητα των Windows 11 το 2022, Η Microsoft θα συγχωνεύσει τις λειτουργίες OneNote UWP στην εφαρμογή OneNote Win32.

Οι ομάδες προϊόντων για τις δύο ξεχωριστές εφαρμογές έχουν ήδη ξεκινήσει να συνεργάζονται για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους τελικούς χρήστες. Δεν προγραμματίζονται άμεσες αλλαγές και οι υπηρεσίες θα παραμείνουν ανεξάρτητες προς το παρόν. Το 2022, θα αρχίσουμε να βλέπουμε αλλαγές και όλες οι αλλαγές θα κοινοποιούνται στους χρήστες τους επόμενους μήνες.

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, το WinUI έρχεται σε εφαρμογές επιφάνειας εργασίας (Win32) και η πρόοδος στο Windows API θα επιτρέψει στον τεχνολογικό κολοσσό να συγχωνεύσει τους δύο ξεχωριστούς πελάτες OneNote. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η διεπαφή και οι δυνατότητες που γνωρίζετε θα παραμείνουν εκεί.

Η Microsoft έχει επίσης μοιραστεί μια μακέτα της νέας εφαρμογής OneNote για Windows και, όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από τα Windows 11. Είναι επίσης συνεπής με τις επερχόμενες εφαρμογές του Office για Windows 11.

Η νέα εφαρμογή του OneNote θα είναι έτοιμη για Windows 11, αλλά θα λειτουργεί και στα Windows 10 και η ίδια ενημέρωση διεπαφής θα προσφέρεται σε όλους τους χρήστες. 

Αυτή τη στιγμή, το νέο περιβάλλον χρήστη του Office είναι διαθέσιμο μόνο για Word, PowerPoint και Excel. Η εταιρεία σχεδιάζει να το φέρει στο OneNote (δωρεάν) αργότερα φέτος στα κανάλια Insider.

Δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει, αλλά όσοι βρίσκονται στο πρόγραμμα Office Insider θα μπορούν να το δοκιμάσουν σύντομα. Όταν η εφαρμογή είναι έτοιμη για παραγωγή, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι οι χρήστες θα λάβουν μια πρόσκληση εντός εφαρμογής για να δοκιμάσουν το νέο πρόγραμμα-πελάτη.

Η Microsoft θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις εργασίες για αυτήν την αναθεώρηση του OneNote έως το δεύτερο εξάμηνο του 2022, αλλά δεν δόθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Η Microsoft δεν βιάζεται να το κάνει αυτό και το OneNote για Windows 10 (UWP) θα υποστηρίζεται μέχρι το 2025.

Εκτός από την νέα έκδοση του OneNote, η Microsoft εργάζεται επίσης σε μια νέα εφαρμογή Outlook για Windows 11 και Windows 10, και θα βασίζεται στο Microsoft Edge WebView.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *