Ο επικεφαλής της WhatsApp λέει ότι η ενημέρωση της Apple για την ασφάλεια των παιδιών είναι ένα «σύστημα παρακολούθησης»

Ο επικεφαλής της WhatsApp λέει ότι η ενημέρωση της Apple για την ασφάλεια των παιδιών είναι ένα «σύστημα παρακολούθησης»

Μια μέρα αφότου η Apple επιβεβαίωσε σχέδια για νέο λογισμικό που θα της επιτρέψει να ανιχνεύει εικόνες κακοποίησης παιδιών σε φωτογραφίες iCloud των χρηστών, ο επικεφαλής του WhatsApp του Facebook δηλώνει ότι «ανησυχεί » από τα σχέδια αυτά.

Σε ένα tweet στο Twitter, ο Will Cathcart το χαρακτήρισε «σύστημα παρακολούθησης που έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί από την Apple και θα μπορούσε πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί για τη σάρωση ιδιωτικού περιεχομένου για οτιδήποτε αποφασίσει η κυβέρνηση ή ότι θέλει να ελέγξει». Έθεσε επίσης ερωτήματα σχετικά με το πώς ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να αξιοποιηθεί στην Κίνα ή σε άλλες χώρες ή να καταχραστεί από εταιρείες spyware.

Εκπρόσωπος της Apple αμφισβήτησε τον χαρακτηρισμό του λογισμικού από την Cathcart, σημειώνοντας ότι οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να απενεργοποιήσουν τις  iCloud Photoes. Η Apple είπε επίσης ότι το σύστημα εκπαιδεύεται μόνο σε μια βάση δεδομένων με «γνωστές» εικόνες που παρέχονται από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (NCMEC) και άλλους οργανισμούς και ότι δεν θα είναι δυνατό να λειτουργήσει σε περιφερειακό επίπεδο. -συγκεκριμένος τρόπος αφού έχει ψηθεί στο iOS.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Facebook θα αμφισβητούσε τα σχέδια της Apple. Η Apple έχει ξοδέψει χρόνια στο Facebook για το ρεκόρ της σχετικά με την ιδιωτικότητα, ακόμα και όταν το κοινωνικό δίκτυο έχει υιοθετήσει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Πιο πρόσφατα, οι εταιρείες συγκρούστηκαν για ενημερώσεις απορρήτου που εμπόδισαν την ικανότητα του Facebook να παρακολουθεί τους χρήστες του, μια ενημέρωση που η εταιρεία είπε ότι θα βλάψει τα διαφημιστικά της έσοδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *