Η Tesla ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή του Model Y στην Ευρώπη

Η Tesla ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή του Model Y στην Ευρώπη

Έχουν περάσει μόλις 14 μήνες από τότε που η Tesla ξεκίνησε στο Gigafactory Berlin, αλλά η εταιρεία ελπίζει να βγάλει τα πρώτα οχήματα από τη γραμμή παραγωγής σε λίγους μήνες.

Το έργο αναμενόταν να διαρκέσει περισσότερο από το Gigafactory Shangai, λόγω της βραδύτερης γραφειοκρατίας στην Ευρώπη, με τον Tesla να στοχεύει αρχικά αισιόδοξα τον Ιούλιο του 2021.

Αυτή η ημερομηνία έχει φυσικά περάσει, αλλά σήμερα κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στον χώρο με τον Armin Laschet, τον υποψήφιο για να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ ως καγκελάριος, ο Μασκ είπε ότι ο νέος στόχος είναι ο Οκτώβριος:

Η Tesla ξεκινά την παραγωγή με το Tesla Model Y, το οποίο ο Musk είπε ότι αναμένει να είναι ακόμη πιο δημοφιλές από το Tesla Model 3.

Για να εγκαινιάσει το εργοστάσιο, η Tesla διοργανώνει μια έκθεση κομητείας στο χώρο.

Αυτό είναι πιθανότατα για να κερδίσει τους ντόπιους σκεπτικιστές σχετικά με τον αντίκτυπο του εργοστασίου στο τοπικό τους περιβάλλον.

Ενώ η Ευρώπη περιμένει Teslas τοπικής παραγωγής, η εταιρεία εισάγει επί του παρόντος ηλεκτρικά οχήματα Made-in-China για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στην ήπειρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *