Η LG δοκιμάζει επιτυχώς 6G THz σε εξωτερικό περιβάλλον

Η LG δοκιμάζει επιτυχώς 6G THz σε εξωτερικό περιβάλλον

H LG σημείωσε ένα ορόσημο σήμερα αφού δοκίμασε επιτυχώς τη μετάδοση και λήψη ασύρματου 6G terahertz (THz) σε απόσταση 100 μέτρων σε εξωτερικό περιβάλλον. Ενώ η εταιρεία μόλις ανακοινώνει τα αποτελέσματα, πραγματοποίησε τη δοκιμή στις 13 Αυγούστου σε συνεργασία με το μεγαλύτερο εργαστήριο εφαρμοσμένης έρευνας της Ευρώπης, Fraunhofer-Gesellschaft.

Σύμφωνα με την LG, ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η τεχνολογία 6G είναι η απώλεια ισχύος κατά τη μετάδοση και λήψη δεδομένων μεταξύ κεραιών. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η LG συνεργάστηκε με το Fraunhofer HHI και το Fraunhofer Institute for Applied Solid State Physics (IAF) για την κατασκευή ενός ενισχυτή ισχύος που ήταν καθοριστικός για την τελευταία δοκιμή.

Ο νέος ενισχυτής ισχύος είναι σε θέση να παράγει μια σταθερή έξοδο σήματος έως 15 dBm στο εύρος συχνοτήτων μεταξύ 155 έως 175 GHz. Η LG ήταν επίσης σε θέση να επιδείξει επιτυχώς προσαρμοστική τεχνολογία διαμόρφωσης δέσμης που αλλάζει την κατεύθυνση του σήματος με βάση τη θέση του δέκτη και την αλλαγή κεραίας υψηλής απόδοσης που συνδυάζει σήματα εξόδου από πολλούς ενισχυτές ισχύος και τα στέλνει σε συγκεκριμένες κεραίες.

Σχολιάζοντας την επιτυχημένη δοκιμή, ο Dr IP Park, Πρόεδρος και CTO της LG Electronics, είπε:

«Η επιτυχία αυτής της δοκιμής αποδεικνύει ότι είμαστε όλο και πιο κοντά στην επιτυχή εφαρμογή του ραδιοφάσματος ραδιοεπικοινωνίας terahertz στην επερχόμενη εποχή 6G. Οι επιτυχημένες συνεργασίες μας με τοπικά και παγκόσμια ερευνητικά ιδρύματα και οργανισμούς για την προώθηση της ανάπτυξης των δυνατοτήτων 6G ήταν πολύ ανταποδοτικές ».

Η παγκόσμια τυποποίηση του 6G αναμένεται επί του παρόντος για το 2025 και στη συνέχεια η εμπορευματοποίηση θα ξεκινήσει τέσσερα χρόνια αργότερα το 2029. Η LG ελπίζει ότι οι τεχνολογικές της καινοτομίες θα αποτελέσουν μέρος της τυποποίησης και για να το επιτύχει αυτό, εργάζεται στην τεχνολογία 6G εδώ και δύο χρόνια. να εξασφαλίσει πρωτοβουλίες πρωτοβουλίας. Θα πρέπει να περιμένουμε να ακούσουμε περισσότερα από την LG και άλλες εταιρείες τα επόμενα χρόνια καθώς βελτιώνουν περαιτέρω την τεχνολογία 6G.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *