Οι υπάλληλοι της Apple οργανώνονται για να πιέσουν για «πραγματική αλλαγή» στην εταιρεία

Οι υπάλληλοι της Apple οργανώνονται για να πιέσουν για «πραγματική αλλαγή» στην εταιρεία

Μια ομάδα νυν και πρώην υπαλλήλων της Apple καλούν τους συναδέλφους τους να μοιραστούν δημόσια ιστορίες διακρίσεων, παρενόχλησης και αντιποίνων που βίωσαν ενώ εργάζονταν στην εταιρεία. Η πρόσκληση για δράση ανέβηκε τη Δευτέρα όταν η ομάδα άνοιξε έναν λογαριασμό στο Twitter που ονομάζεται Apple Workers. 

“Για πάρα πολύ καιρό, η Apple έχει αποφύγει τον δημόσιο έλεγχο”, αναφέρει η ομάδα στην ιστοσελίδα της. “Όταν πιέζουμε για λογοδοσία και αποκατάσταση των επίμονων αδικιών που βιώνουμε ή βιώνουμε στο χώρο εργασίας μας, αντιμετωπίζουμε ένα πρότυπο απομόνωσης, υποβάθμισης και φωτισμού αερίου”.Ε

Οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι λένε ότι έχουν εξαντλήσει όλους τους εσωτερικούς δρόμους για την αντιμετώπιση της εταιρείας, γι ‘αυτό και δημοσιοποιούνται με τα παράπονά τους. “Μιλήσαμε με την ηγεσία μας. Πήγαμε στην ομάδα People. Έχουμε κλιμακωθεί μέσω Business Conduct. Τίποτα δεν έχει αλλάξει”, λένε. «It’sρθε η ώρα να σκεφτούμε διαφορετικά».

Περίπου 15 άτομα συμμετείχαν στην οργάνωση της προσπάθειας. Νωρίτερα σήμερα, μοιράστηκαν τα νέα σε διακομιστή Discord 200 ατόμων για υπαλλήλους και εργολάβους της Apple. 

Η δράση έρχεται καθώς η Apple αντιμετωπίζει ερωτήματα σχετικά με τον χειρισμό του σεξισμού στο χώρο εργασίας. Τον Αύγουστο, η εταιρεία έθεσε την Ashley Gjøvik, ανώτερη διευθύντρια προγράμματος μηχανικής, σε διαχειριστική άδεια με αποδοχές . Σε μια σειρά από tweets, η Gjøvik μοιράστηκε πολλές αλληλεπιδράσεις με την ομάδα σχέσεων εργαζομένων της εταιρείας. Μία από αυτές τις λεπτομέρειες είναι ένα επεισόδιο στο οποίο ένας διευθυντής αναφέρθηκε στον «τόνο» της στις παρουσιάσεις και είπε: «Δεν σας άκουσα να ανεβαίνετε μια οκτάβα στο τέλος των δηλώσεών σας». Αυτή τη στιγμή η Apple ερευνά τους ισχυρισμούς της Gjøvik.

“Υπάρχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία μου και τις ανησυχίες μου για τις συνθήκες εργασίας της Apple που δεν έχω δημοσιοποιήσει ακόμη”, λέει η Gjøvik σε μια ιστοσελίδα που δημιούργησε για να εξιστορήσει την εμπειρία της στην εταιρεία. “Καταφεύγω σε αυτό μόνο επειδή όλα όσα δοκίμασα εσωτερικά απέτυχαν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *