Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες των Windows σχεδιάζουν να αναβαθμιστούν σε Windows 11, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες των Windows σχεδιάζουν να αναβαθμιστούν σε Windows 11, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Μια νέα δημοσκόπηση από το Windows Report ρίχνει φως στη στάση των ανθρώπων απέναντι στα Windows 11. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες θα αναβαθμίσουν τα Windows 11 κατά την έναρξή του. Οι ερωτηθέντες συμμετέχοντες φαίνεται να είναι λάτρεις των Windows, καθώς το 51% των ερωτηθέντων είναι ήδη Windows Insiders. Ένα επιπλέον 17% δεν είναι Insiders τώρα, αλλά σκοπεύουν να δοκιμάσουν τα Windows 11 πριν από την κυκλοφορία τους.

Η δημοσκόπηση περνάει από μερικές από τις νέες δυνατότητες των Windows 11 σε μια προσπάθεια να καθορίσουν τα αγαπημένα των ανθρώπων. Παραδόξως, το κεντρικό μενού Έναρξη βγήκε πρώτο με το 35% των ψήφων. Η εγγενής υποστήριξη για εφαρμογές Android κέρδισε τη δεύτερη μεγαλύτερη ψήφο με 26%. Το Xbox Game Pass και το Auto HDR ομαδοποιήθηκαν και έλαβαν το 13% των ψήφων στη δημοσκόπηση.

Το νέο μενού Έναρξη έχει πολώσει τους ανθρώπους από τότε που παρουσιάστηκε, οπότε είναι ένας νικητής -κπληξη ως αγαπημένο νέο χαρακτηριστικό. Η υποστήριξη για εφαρμογές Android που λαμβάνουν τόσες πολλές ψήφους δεν προκαλεί έκπληξη.

Ενώ η δημοσκόπηση δείχνει μια συνολική θετική άποψη για τα Windows 11, δεν είναι όλα καλά νέα για το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Οι υπολογιστές σχεδόν του ενός τετάρτου των ερωτηθέντων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση δεν περνούν τις ελάχιστες απαιτήσεις των Windows 11 ή δεν μπορούν να περάσουν το τεστ PC Health Check. Πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δεν γνωρίζουν εάν ο υπολογιστής τους πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις. Αυτός ο τελικός αριθμός πιθανότατα σχετίζεται με το γεγονός ότι το 42% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζουν τι είναι το τσιπ TPM.

Επιπλέον, οι άνθρωποι είναι διχασμένοι με την εμφάνιση των Windows 11. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους (53%) λένε ότι τα Windows 11 φαίνονται εκπληκτικά και ότι ανυπομονούν να τα εγκαταστήσουν. Περίπου ένας στους πέντε (21%) των ερωτηθέντων λέει ότι είναι αρκετά παρόμοιος με τα Windows 10. Μια μικρότερη αλλά σημαντική μερίδα ανθρώπων (13%) δήλωσε ότι δεν τους αρέσει η εμφάνιση των Windows 11. 

Τα Windows 11 έχουν ανανεώσει την εστίαση στην αφή, και φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να το δοκιμάσουν. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είναι πρόθυμοι να στραφούν σε μια συσκευή αφής όταν κυκλοφορήσει το νέο λειτουργικό σύστημα.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 11.000 συμμετέχοντες σε 177 χώρες. Από αυτούς που συμμετείχαν, το 89% είναι χρήστες Windows 10.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *