Πότε θα είναι διαθέσιμα τα Windows 11

Πότε θα είναι διαθέσιμα τα Windows 11

Μετά από πολύμηνη διαφημιστική εκστρατεία, τα Windows 11 έχουν ημερομηνία κυκλοφορίας. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα στις 5 Οκτωβρίου, τόσο ως δωρεάν αναβάθμιση για τα κατάλληλα συστήματα Windows 10 όσο και για νέους υπολογιστές που αποστέλλονται με προεγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα.

Μην υποθέσετε ότι θα λάβετε την αναβάθμιση την πρώτη μέρα, όμως. Πρόκειται για μια σταδιακή διάθεση που θα δώσει προτεραιότητα στο νεότερο υλικό και θα χρησιμοποιήσει “μοντέλα ευφυΐας” για να καθορίσει ποιος θα πάρει πρώτα την αναβάθμιση, συμπεριλαμβανομένης της αξιοπιστίας και της ηλικίας της συσκευής. Όλα τα υποστηρικτικά μηχανήματα θα λάβουν την ενημέρωση μέχρι τα μέσα του 2022, αλλά αυτό υποδηλώνει ότι μπορεί να βρίσκεστε στο πίσω μέρος της ουράς εάν χρησιμοποιείτε σχετικά παλιό υλικό. Τουλάχιστον μερικοί υπολογιστές με Windows 10 που αποστέλλονται θα είναι σε γρήγορο δρόμο για ενημερώσεις των Windows 11, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων από την Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, Samsung και (φυσικά) τη Microsoft.

Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι η υποστήριξη εφαρμογών Android δεν θα είναι διαθέσιμη κατά την κυκλοφορία. Η Microsoft αναμένει τώρα να εισαγάγει τη δυνατότητα σε μια έκδοση προεπισκόπησης του Windows Insider κάποια στιγμή τους “επόμενους μήνες”. Αυτό δεν είναι καθόλου συγκλονιστικό, δεδομένης των προκλήσεων της μετάφρασης εφαρμογών για κινητά σε εμπειρία ποντικιού και πληκτρολογίου, αλλά αυτό σημαίνει ότι μία από τις δυνατότητες του tentpole των Windows 11 δεν θα είναι διαθέσιμη για πολύ καιρό.

Η νέα πλατφόρμα επικεντρώνεται σε μια ανανεωμένη διεπαφή με μια νέα διεπαφή Έναρξης, Snap Layouts, widgets και Teams integration. Θα βρείτε επίσης ένα επανασχεδιασμένο Microsoft Store που επιτρέπει  ακόμη και  καταστήματα τρίτων να λειτουργούν. Τεχνολογία όπως το DirectX 12, το DirectStorage και το Auto HDR υπόσχονται επίσης ότι θα βοηθήσουν τους παίκτες.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι το πιο ομαλό λανσάρισμα της Microsoft. Πέρα από τη καθυστερημένη λειτουργία Android, η Microsoft προκάλεσε σύγχυση με σχετικά απότομες απαιτήσεις υλικού που έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου και περιλαμβάνουν απαιτήσεις για λειτουργίες ασφαλείας όπως το TPM 2.0. Η Microsoft θα σας επιτρέψει τεχνικά να εγκαταστήσετε τα Windows 11 σε μη υποστηριζόμενο υλικό, αλλά ενδέχεται να σας αρνηθούν ενημερώσεις, εκτός εάν είστε πρόθυμοι να εγκαταστήσετε νέες εικόνες λειτουργικού συστήματος σε συχνή βάση. Σε αντίθεση με τα Windows 10, τότε, δεν μπορείτε απλά να υποθέσετε ότι ο παλιός σας υπολογιστής θα εκτελεί αυτό το λογισμικό χωρίς προβλήματα-υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να αναβαθμίσετε πρώτα το υλικό σας, ακόμα κι αν είναι αρκετά γρήγορο για τις ανάγκες σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *