Το επόμενο SmartWatch chipset της Qualcomm θα μπορούσε να είναι πιο αργό από ό, τι  φημολογείται αρχικά

Το επόμενο SmartWatch chipset της Qualcomm θα μπορούσε να είναι πιο αργό από ό, τι φημολογείται αρχικά

Το ότι η  Qualcomm εργάζεται για μια πιθανή νέα wearable chipset αποκαλύφτηκε τον προηγούμενο μήνα. Αυτές οι πρώτες αναφορές έδειχναν το φημολογούμενο  chipset Snapdragon Wear 5100  και προσέφεραν κάποιες γενικές λεπτομέρειες σχεδιασμού. Τώρα, μια νέα έκθεση παρέχει περισσότερα αποθέματα σε αυτά τα ευρήματα.

Το  Snapdragon Wear 5100 χρησιμοποιεί τετραπύρηνο σχεδιασμό αλλά με τους επεξεργαστές Arm Cortex-A53 που χρησιμοποιούνται και στη σειρά Snapdragon Wear 4100 σειρά. Οι αρχικές φήμες έδειχναν τέσσερις πυρήνες A73, οι οποίοι θα είχαν ως αποτέλεσμα ένα σημαντικό χτύπημα ισχύος επεξεργασίας. Παρ ‘όλα αυτά, η Qualcomm πιθανότατα προνομιάζει την απόδοση έναντι της απόλυτης ταχύτητας. Λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας των Wear OS έξυπνων ρολογιών έναντι των αντιπάλων του, θα καλωσορίζαμε την κίνηση.

Ωστόσο, η Qualcomm θα μπορούσε να βρει κέρδη απόδοσης σε άλλους τομείς. Ένα πρωτότυπο φέρεται να χρησιμοποιεί 2 GB μνήμης RAM LPDDR4X, η οποία θα οδηγήσει σε βελτιώσεις τόσο στην κατανάλωση ενέργειας όσο και στο εύρος ζώνης σε σχέση με τη μνήμη RAM LPDDR3 της σειράς 4100. Διαθέτει επίσης 16 GB αποθηκευτικού χώρου eMMC, το οποίο θα ήταν ένα πλεονέκτημα για μουσική εκτός σύνδεσης και αποθήκευση εφαρμογών.

Qualcomm Snapdragon Wear 5100: Υποστήριξη για διπλές κάμερες;

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ορισμένα πρωτότυπα φέρονται να υποστηρίζουν διπλές κάμερες με αισθητήρες 5MP και 16MP. Έχουμε δει κάμερες να προσγειώνονται σε μερικά έξυπνα ρολόγια στο παρελθόν. Παρόλο που η σειρά Snapdragon 4100 υποστηρίζει σκοπευτικά 16MP, δεν έχει ακόμη κάνει εντύπωση στα καλύτερα μοντέλα wearable. Θεωρητικά, οι κάμερες σε έξυπνα ρολόγια θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για σκοπούς ελέγχου ταυτότητας ή βιντεοκλήσεις σε ρολόγια LTE, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κάποιος κατασκευαστής έξυπνων ρολογιών σκέφτεται να το χρησιμοποιήσει προς το παρόν.

Τέλος, η έκθεση υποδηλώνει ότι η Samsung και η China SMIC βρίσκονται σε εξέλιξη για την παραγωγή του chipset. Ωστόσο, είναι ασαφές πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή ή πότε θα δούμε τα πρώτα wearables να τρέχουν το SoC. Όπως και να έχει, μόνο λίγες συσκευές χρησιμοποιούν πυρίτιο της σειράς Snapdragon Wear 4100 μετά την κυκλοφορία του Ιουνίου 2020. Αλλά ένα νέο τσιπ θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για τα μελλοντικά έξυπνα Wear OS να συμβαδίζουν με ρολόγια Galaxy Watch 4  της Samsung που υποστηρίζει Exynos .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *