Υποτιθέμενη ημερομηνία έναρξης για Intel 12ης γενιάς Alder Lake και Z690 διαρροές

Υποτιθέμενη ημερομηνία έναρξης για Intel 12ης γενιάς Alder Lake και Z690 διαρροές

H Intel φέρεται να λανσάρει τους επερχόμενους επεξεργαστές 12ης γενιάς Alder Lake-S και τις συνοδευτικές μητρικές κορυφαίες Z690 που βασίζονται σε LGA1700 προς το τέλος του έτους στις 19 Νοεμβρίου . Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι οι πηγές του έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την εξέλιξη και οι νέες CPU, καθώς και συμβατές μητρικές πλακέτες, θα είναι στην πραγματικότητα άμεσα διαθέσιμες για αγορά.

Το Alder Lake-S είναι η οικογένεια επεξεργαστών της σειράς Core i της σειράς 12ης γενιάς της Intel και η εταιρεία αποκλίνει από τη συνηθισμένη φιλοσοφία σχεδίασης για τις βασικές της σειρές και κινείται προς ένα υβριδικό σχέδιο Big-Bigger που ονομάζεται Performance Hybrid architecture, όπου παντρεύεται τους μεγάλους πυρήνες του ( P-cores) με τους μικρότερους αποδοτικούς πυρήνες (E-cores). Ενώ η Intel εισήγαγε αυτήν την προσέγγιση με τους επεξεργαστές Lakefield, η εταιρεία λέει ότι φροντίζει το περιβάλλον λογισμικό να είναι επίσης έτοιμο να επωφεληθεί από τη νέα σχεδίαση με το Alder Lake.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Ημέρας Αρχιτεκτονικής 2021 ότι το Alder Lake και το λειτουργικό σύστημα Windows 11 είναι χτισμένα το ένα γύρω από το άλλο για βέλτιστη απόδοση. Η Intel ενημέρωσε επίσης πρόσφατα το επίσημο εργαλείο overclocking και tweaking που ονομάζεται Extreme Tuning Utility (XTU) με βελτιστοποιήσεις για το Alder Lake.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *