Το Microsoft Edge 93 βελτιώνει τη σχεδίαση στα Windows 11 & Windows 10

Το Microsoft Edge 93 βελτιώνει τη σχεδίαση στα Windows 11 & Windows 10

Τα Windows 11 βρίσκονται λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία τους  και θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν στις 5 Οκτωβρίου. Πριν από την προγραμματισμένη διάθεση, το Microsoft Edge 93 κυκλοφόρησε με υποστήριξη για δύο πειραματικές δυνατότητες: ένα νέο σχεδιασμός για μενού και σύγχρονες γραμμές κύλισης που ταιριάζουν με το στυλ Fluent των Windows 11.  

Το Microsoft Edge 93 έρχεται με αρκετές βελτιώσεις και μερικές νέες δυνατότητες. Για παράδειγμα, η Microsoft έχει ενεργοποιήσει την υποστήριξη για ομάδες καρτελών τύπου Chrome, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν αποτελεσματικά καρτέλες, ώστε να μπορούν να αλλάζουν και να διαχειρίζονται εύκολα τις καρτέλες.

Το Edge 93 περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για “παραλαβή από εκεί που σταματήσατε” για τα έγγραφα PDF. Ομοίως, μπορείτε εύκολα να παρακολουθήσετε βίντεο σε λειτουργία εικόνας σε εικόνα χρησιμοποιώντας μια νέα γραμμή εργαλείων που θα εμφανιστεί όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα υποστηριζόμενο βίντεο. Η γραμμή εργαλείων σάς επιτρέπει απλώς να δείτε αυτό το βίντεο σε ένα παράθυρο PiP.

Ο σχεδιασμός των κατακόρυφων καρτελών ενημερώθηκε με μια νέα επιλογή στην edge://settings/appearance για να αποκρύψετε τη γραμμή τίτλου του προγράμματος περιήγησης. Εκτός από αυτές τις βελτιώσεις, η Microsoft εισήγαγε επίσης υποστήριξη για νέες πειραματικές λειτουργίες: Οπτικές ενημερώσεις των Windows 11 και γραμμές κύλισης Overlay

Η πρώτη σημαία θα ενεργοποιήσει το εφέ Mica, το οποίο είναι ένα νέο υλικό σχεδιασμού αποκλειστικό για τα Windows 11 που εφαρμόζει αυτόματα το χρώμα του φόντο επιφάνειας εργασίας στο ενεργό παράθυρο. Το εφέ Mica ισχύει μόνο για τη γραμμή τίτλου του προγράμματος περιήγησης, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Microsoft Edge 93 context menu

Επιτρέπει επίσης την  επίδραση του εφέ Fluent Design (μερική διαφάνεια) για το μενού Edge και τα μενού περιβάλλοντος. Εάν ενεργοποιήσετε τη σημαία στα Windows 11, θα αλλάξει το μέγεθος των γραμματοσειρών του μενού, ώστε να φαίνονται λίγο μεγαλύτερες. Εκτός από τις αλλαγές γραμματοσειράς, κεντράρει επίσης μερικά κουμπιά, συμπεριλαμβανομένου του ελαχιστοποίησης, μεγιστοποίησης και κλεισίματος.

Από την άλλη πλευρά, οι γραμμές κύλισης Overlay υποστηρίζονται πλήρως τόσο στα Windows 11 όσο και στα Windows 10. Η σημαία των γραμμών κύλισης επικάλυψης προσφέρει έναν λεπτό σχεδιασμό για την προεπιλεγμένη γραμμή κύλισης του προγράμματος περιήγησης και υποστηρίζει επίσης σκοτεινή λειτουργία.

Το πιο σημαντικό, η λειτουργία “γραμμών κύλισης επικάλυψης” έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με την εμφάνιση και την αίσθηση εφαρμογών των Windows 11, όπως οι Ρυθμίσεις και η Εξερεύνηση.

Για να δοκιμάσετε αυτές τις δυνατότητες, θα χρειαστείτε το Edge 93 (σταθερό) ή νεότερο. Μόλις ενημερωθείτε στην πιο πρόσφατη έκδοση, ανοίξτε το μενού σημαιών Edge και ενεργοποιήστε τη σημαία οπτικών ενημερώσεων των Windows 11.

Για να δοκιμάσετε τις νέες γραμμές κύλισης στο Edge 93, ανοίξτε την καρτέλα ιδιοτήτων του Edge και προσθέστε τον ακόλουθο κώδικα στο πεδίο στόχου:

–enable-features = OverlayScrollbar, OverlayScrollbarWinStyle, OverlayScrollbarWinStyleAnimation

Είναι πιθανό ότι η Microsoft θα εισαγάγει περαιτέρω οπτικές ενημερώσεις στο Edge μήνες για χρήστες Windows 11.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *