Η Asus κυκλοφορεί νέες σειρές φορητών υπολογιστών με οθόνες OLED για ψηφιακούς δημιουργούς

Η Asus κυκλοφορεί νέες σειρές φορητών υπολογιστών με οθόνες OLED για ψηφιακούς δημιουργούς

Έχοντας γίνει σημαντικός παίκτης στον κόσμο των φορητών υπολογιστών παιχνιδιών και στην αγορά του Chromebook, η Asus θέτει τα βλέμματα της σε αυτό που ονομάζεται χώρος ψηφιακών δημιουργικών – γραφίστες, εμψυχωτές, προγραμματιστές παιχνιδιών και τα παρόμοια Απαιτούν δύναμη απόδοσης όπως οι παίκτες, αλλά δεν επιθυμούν απαραιτήτως τα σχέδια φορητών υπολογιστών παιχνιδιού με γεύση νέον. Create the Uncreated εκδήλωση , η Asus κυκλοφόρησε έναν αριθμό φορητών υπολογιστών για να προσελκύσει τη νέα δημιουργική κατηγορία σε πολλές από τις σειρές προϊόντων της.

Δύο χαρακτηριστικά που μοιράζονται τα νέα μοντέλα είναι οι ακόμα ασυνήθιστες οθόνες OLED και η επιλογή  των τελευταίων επεξεργαστών Intel 11ης γενιάς Core ή τσιπ AMD Ryzen 5000 series. Στο επάνω μέρος των νέων προσφορών, η οικογένεια ProArt λαμβάνει ένα ζευγάρι νέα συστήματα στο Studiobook 16 και στο Studiobook Pro 16, και τα δύο περιλαμβάνουν το Asus Dial, μια συσκευή εισόδου υλικού που μπορεί να προσαρμοστεί για πιο αποτελεσματική ροή εργασίας σε διαφορετικές εφαρμογές. Είτε μπορεί να διαμορφωθεί με 4K OLED 16 ιντσών με 400 nits φωτεινότητας, ενώ η έκδοση Intel του Pro 16 μπορεί να εξοπλιστεί με επεξεργαστή Xeon W-11955M και η έκδοση AMD περιλαμβάνει την κάρτα γραφικών Nvidia RTX A2000 workstation.

Ομοίως, η Asus διαχωρίζει τη σειρά Vivobook Pro σε γραμμές Pro X και Pro, με τα μοντέλα Pro X να διατίθενται με οθόνες υψηλότερης ανάλυσης και πιο ισχυρές κάρτες γραφικών. Παίρνουν επίσης μια εικονική έκδοση της λειτουργίας κλήσης που έχει εμφανιστεί  στο touchpad αντί να είναι ξεχωριστό στοιχείο ελέγχου. Ενώ τα νέα VivoBook Pro 14 και 15 περιλαμβάνουν 2,880×1,800 OLED οθόνες και γραφικά Nvidia GeForce GTX 1650, οι φορητοί υπολογιστές Pro 14X και 16X διαθέτουν διαμορφώσεις που διαθέτουν οθόνες 4K OLED και γραφικά GeForce RTX 3050. Με 4,3 λίβρες, το VivoBook Pro 16X είναι περίπου ένα κιλό ελαφρύτερο από τους νέους φορητούς υπολογιστές Studiobook Pro.

Τα νέα Zenbook 14X και 14 Flip είναι εξίσου ελαφριά (3,1 λίβρες) με τα notebook VivoBook Pro 14 ιντσών, αν και διαθέτουν OLED οθόνη αφής. Το Zenbook 14X περιλαμβάνει αρθρωτό σχέδιο 180 μοιρών, ενώ το Flip είναι πλήρες 2 σε 1. Και τα δύο, ωστόσο, διαθέτουν γραφίδα για να επωφεληθούν από τις δυνατότητες της οθόνης αφής. Για να διατηρηθεί το μέγεθος και το κόστος τους, τα Zenbooks βασίζονται στα αντίστοιχα ενσωματωμένα γραφικά της AMD και της Intel αντί για μια ξεχωριστή GPU. 

Για τους δημιουργούς που πρέπει να διατηρήσουν τα πράγματα λίγο πιο εταιρικά, η Asus διαθέτει το ExpertBook B5 και το ExpertBook B5 Flip, το ελαφρύτερο από τους νέους φορητούς υπολογιστές που ανακοινώθηκαν με 2,65 λίβρες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στον παράγοντα μορφής 13,3 ιντσών, και όπως και τα Zenbooks, τα νέα ExpertBooks αποφεύγουν τις ξεχωριστές GPU για τα ενσωματωμένα γραφικά της Intel. Η ανάλυση της οθόνης είναι μόνο 1,920×1,080, αλλά τα ExpertBooks εξακολουθούν να περιλαμβάνουν οθόνες OLED, αν και μόνο η έκδοση Flip έρχεται με λειτουργίες οθόνης αφής. Οι επιχειρησιακές δυνατότητες ασφάλειας περιλαμβάνουν ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων και τσιπ Trusted Platform Module (TPM) 2.0 και η Asus ισχυρίζεται 12 ώρες ζωής μπαταρίας για το ExpertBooks.

Η αρχική τιμολόγηση που γνωρίζουμε για τους νέους φορητούς υπολογιστές Asus – οι οποίοι θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι έως το τέλος του έτους – έχει ως εξής: Studiobook Pro 16 ($ 2.500), Studiobook 16 ($ 2.000), Vivobook Pro 16X ($ 1.400), Vivobook Pro 14X ($ 1.200), Vivobook Pro 15 ($ 920), Vivobook Pro 14 ($ 750) και ExpertBook B5 ($ 1.300).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *