Η Σιγκαπούρη έχει αναπτύξει ρομπότ για περιπολία σε δημόσιους χώρους

Η Σιγκαπούρη έχει αναπτύξει ρομπότ για περιπολία σε δημόσιους χώρους

Η Σιγκαπούρη είναι γνωστή για τους αυστηρούς νόμους και για τις κάμερες παρακολούθησης σε όλη την πόλη-πολιτεία. Στο μέλλον, μπορεί επίσης να αναπτύξει ρομπότ για να παρακολουθεί τους παραβάτες  κανόνων – στην πραγματικότητα, η Σιγκαπούρη έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει ένα ρομπότ που ονομάζεται Xavier, βάζοντας μερικά από αυτά να δουλέψουν κάνοντάς τα να περιπολούν και να ερευνούν έναν δημόσιο χώρο με μεγάλη κίνηση στα πόδια.  Τις επόμενες τρεις εβδομάδες, τα ρομπότ θα παρακολουθούν τα πλήθη του Toa Payoh Central για να αναζητήσουν αυτό που οι αρχές του έθνους περιγράφουν ως “ανεπιθύμητες κοινωνικές συμπεριφορές”. Αυτές οι κακές συμπεριφορές περιλαμβάνουν την “συνάθροιση περισσότερων από πέντε ατόμων”, η οποία αντιβαίνει στα μέτρα ασφαλείας της για τον COVID-19.

Επιπλέον, τα ρομπότ Xavier θα αναζητήσουν περιπτώσεις καπνίσματος σε απαγορευμένες περιοχές  . Θα περιπολεί στην περιοχή για παράνομα σταθμευμένα ποδήλατα και για οποιαδήποτε συσκευή μετακίνησης και μοτοσικλέτα που χρησιμοποιεί μονοπάτια και πεζοδρόμια, επίσης. Εάν το ρομπότ εντοπίσει οποιαδήποτε από αυτές τις συμπεριφορές, θα ειδοποιήσει το κέντρο εντολών του και στη συνέχεια θα εμφανίσει ένα αντίστοιχο μήνυμα στην οθόνη του για να εκπαιδεύσει το κοινό.

Τα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με κάμερες ικανές να παρέχουν στο κέντρο εντολών τους θέα 360 μοιρών. Είναι επίσης σε θέση να καταγράφουν εικόνες σε χαμηλό φωτισμό χρησιμοποιώντας IR και κάμερες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, το βίντεο που καταγράφουν θα αναλυθεί από ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να αναζητήσει οτιδήποτε μπορεί να απαιτήσει την απάντηση των ανθρώπινων αξιωματικών. Για να μπορέσουν τα μηχανήματα να περιηγηθούν στην πόλη αυτόνομα, είναι εφοδιασμένα με αισθητήρες που τους δίνουν τη δυνατότητα να αποφεύγουν τόσο ακίνητα όσο και κινούμενα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων πεζών και οχημάτων.

Η Σιγκαπούρη ήδη ανακοίνωσε τα σχέδιά της να διπλασιάσει τον αριθμό των καμερών παρακολούθησης σε 200.000 την επόμενη δεκαετία. Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι αυτά τα ρομπότ μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση αυτών των μέτρων παρακολούθησης, ωστόσο, και να μειώσουν την ανάγκη των αστυνομικών να κάνουν περιπολίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *