Η Samsung ενδέχεται να φέρει το Galaxy S22 με το Exynos 2200 στις ΗΠΑ, το SD898 στην Ινδία

Η Samsung ενδέχεται να φέρει το Galaxy S22 με το Exynos 2200 στις ΗΠΑ, το SD898 στην Ινδία

Το επόμενο chipset της Samsung θα είναι το Exynos 2200 και θα τροφοδοτήσει μερικά από τα τηλέφωνα Galaxy S22, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022. Αναφορές από τη Νότια Κορέα ισχυρίζονται ότι η εταιρεία ενδέχεται να σπάσει τις παραδόσεις της και να παρουσιάσει τηλέφωνα με το ενσωματωμένο chipset στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Δύο μεγάλοι μεταφορείς στις χώρες, η Verizon και η China Telecom, έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Samsung για την απόκτηση αποκλειστικών παραλλαγών με τσιπ Exynos, ενώ οι εγχώριοι ανταγωνιστές τους διατηρούν την επιλογή Qualcomm.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Samsung έχει χωρίσει τα chipsets της σειράς S της σε διαφορετικές αγορές. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα πήραν την τελευταία πλατφόρμα Snapdragon από την Qualcomm, οι περισσότερες άλλες αγορές έλαβαν το ταχύτερο διαθέσιμο Exynos.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το πιο πρόσφατο Exynos αποδεικνύεται ισχυρό και γι ‘αυτό οι μεταφορείς προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία με τον κορεάτη κατασκευαστή.

Οι πληροφορίες, που προέρχονται από τον πίνακα ανακοινώσεων της Νότιας Κορέας, αποκάλυψαν επίσης ότι το 100% των smartphone Galaxy S22 στην Ευρώπη θα αποκτήσουν το επόμενο Exynos όπως είναι η παράδοση, αλλά η Ινδία μπορεί να μεταβεί στην ομάδα της Qualcomm.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που αποκάλυψε η πηγή είναι ότι η κατάσταση έχει προκαλέσει εσωτερική αναταραχή στο κεντρικό γραφείο της Samsung στο Suwon. Το τμήμα IM (IT & Mobile Communications) ζητά από την ομάδα Semiconductor να μειώσει το κόστος του τσιπ «λόγω της χαμηλής απόδοσης του Exynos 2200». Η ομάδα Mobile ήδη διαπραγματεύεται με την Qualcomm για χαμηλότερο κόστος και αυτός είναι ο λόγος που η ομάδα S.LSI δυσκολεύεται να απορρίψει οποιεσδήποτε προτάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *