Η Apple προειδοποιεί ότι οι κραδασμοί από έναν κινητήρα μοτοσικλέτας μπορεί να βλάψουν τις κάμερες iPhone

Η Apple προειδοποιεί ότι οι κραδασμοί από έναν κινητήρα μοτοσικλέτας μπορεί να βλάψουν τις κάμερες iPhone

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Apple ανακοίνωσε ένα δωρεάν πρόγραμμα επισκευών για συσκευές iPhone 12 που επηρεάζονται από προβλήματα ήχου με τον δέκτη. Τώρα, ο   τεχνολογικός γίγαντας του Cupertino εξέδωσε μια συμβουλή για άλλο θέμα, αλλά δεν θα προσφέρει δωρεάν επισκευές αυτή τη φορά.

Το πρόβλημα αυτή τη φορά ασχολείται με κραδασμούς μεγάλου πλάτους, όπως εκείνους που προέρχονται από έναν ισχυρό κινητήρα μοτοσικλέτας, που επηρεάζουν τη ρύθμιση της κάμερας iPhone. Ουσιαστικά, πολυάριθμα μοντέλα iPhone προσφέρουν τεχνολογίες εστιασμένες στην κάμερα, όπως οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) και αυτόματη εστίαση κλειστού βρόχου (AF), επιτρέποντας στους χρήστες να λαμβάνουν απότομες λήψεις, ενώ αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα της βαρύτητας και των κραδασμών.

Η Apple λέει ότι ενώ το OIS και το AF κλειστού βρόχου “έχουν σχεδιαστεί για ανθεκτικότητα”, η εκτεταμένη έκθεση σε δονήσεις μεγάλου πλάτους σε ορισμένες συχνότητες θα οδηγήσει τελικά σε μειωμένη ποιότητα εικόνων και βίντεο. Η Apple εξηγεί περαιτέρω ότι:

Οι κινητήρες μοτοσικλετών υψηλής ισχύος ή μεγάλης έντασης δημιουργούν έντονους κραδασμούς μεγάλου πλάτους, οι οποίοι μεταδίδονται μέσω του πλαισίου και του τιμονιού. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του iPhone σας σε μοτοσικλέτες με κινητήρες υψηλής ισχύος ή μεγάλου όγκου λόγω του εύρους των κραδασμών σε ορισμένες περιοχές συχνοτήτων που δημιουργούν. Η τοποθέτηση του iPhone σας σε οχήματα με μικρούς όγκους ή ηλεκτρικούς κινητήρες, όπως μοτοποδήλατα και σκούτερ, μπορεί να οδηγήσει σε συγκριτικά χαμηλότερους κραδασμούς, αλλά αν το κάνετε, συνιστάται μια βάση απόσβεσης κραδασμών για να μειώσετε τον κίνδυνο ζημιάς στο iPhone σας και Συστήματα OIS και AF. Συνιστάται επίσης να αποφεύγετε την τακτική χρήση για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα για να μειώσετε περαιτέρω τον κίνδυνο βλάβης.

Δεν είναι σαφές γιατί η Apple αποφάσισε ξαφνικά να εκδώσει μια συμβουλή σχετικά με αυτό το θέμα, δεδομένου ότι το OIS ή το AF κλειστού βρόχου ήταν διαθέσιμα σε πολλά μοντέλα iPhone από το iPhone 6s Plus. Είναι πιθανό ότι υπήρξε αύξηση σε παρόμοιες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν από πελάτες. Η Apple έχει τονίσει ότι το ζήτημα είναι κοινό σε “πολλά” ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης με αυτές τις τεχνολογίες κάμερας και δεν αφορά μόνο το iPhone.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *