Η Samsung παρουσιάζει το Scalable Memory Development Kit για πλατφόρμα μνήμης CXL

Η Samsung παρουσιάζει το Scalable Memory Development Kit για πλατφόρμα μνήμης CXL

Η Samsung Electronics κυκλοφόρησε την πρώτη λύση λογισμικού ανοιχτού κώδικα, το Scalable Memory Development Kit (SMDK), που έχει αναπτυχθεί ειδικά για την υποστήριξη της πλατφόρμας μνήμης Computer Express Link (CXL).

Η Samsung παρουσίασε τον πρώτο διαστολέα μνήμης CXL που επιτρέπει το εύρος ζώνης και τη χωρητικότητα της μνήμης “να κλιμακωθούν σε επίπεδα που υπερβαίνουν κατά πολύ το δυνατό στο σημερινό σύστημα διακομιστών”, τον Μάιο. Τώρα, η πλατφόρμα CXL της Samsung αναβαθμίζεται για να παρέχει εργαλεία λογισμικού που είναι εύκολο να ενσωματωθούν.

Ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας Σχεδιασμού Προϊόντων Μνήμης, Cheolmin Park δήλωσε:

Προκειμένου τα κέντρα δεδομένων και τα επιχειρησιακά συστήματα να εκτελούν ομαλά λύσεις μνήμης επόμενης γενιάς όπως το CXL, η ανάπτυξη του αντίστοιχου λογισμικού είναι απαραίτητη. Σήμερα, η Samsung ενισχύει τη δέσμευσή της για παροχή μιας συνολικής λύσης μνήμης που περιλαμβάνει υλικό και λογισμικό, έτσι ώστε οι OEMs IT να μπορούν να ενσωματώσουν νέες τεχνολογίες στα συστήματά τους πολύ πιο αποτελεσματικά.

Το SMDK της εταιρείας επιτρέπει στην επέκταση μνήμης CXL και στην κύρια μνήμη να συνεργάζονται σε ετερογενή συστήματα μνήμης. Το εκτενές κιτ λογισμικού περιέχει διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API), οι οποίες είναι οι συνδέσεις πρόσβασης σε κωδικούς λογισμικού και βιβλιοθήκες, οι οποίες είναι σύνολα προκατασκευασμένων και επαναχρησιμοποιήσιμων κωδικών. Οι προγραμματιστές συστημάτων, χρησιμοποιώντας το SMDK, θα μπορούν να συμπεριλάβουν μνήμη CXL σε προηγμένα συστήματα πληροφορικής χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν υπάρχοντα περιβάλλοντα εφαρμογών ή να την χρησιμοποιήσουν για να βελτιστοποιήσουν τις ρυθμίσεις λογισμικού εφαρμογών ώστε να ταιριάζουν με συγκεκριμένες απαιτήσεις συστήματος.

Το τελευταίο SMDK της Samsung υποστηρίζει επίσης εικονικοποίηση μνήμης, η οποία επιτρέπει στους σχεδιαστές συστημάτων να διαχειρίζονται αποτελεσματικά μια διευρυμένη δεξαμενή μνήμης σε αρχιτεκτονικές κοινής μνήμης. Το SMDK θα είναι ανοιχτού τύπου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Επί του παρόντος, είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη βάση για αρχικές δοκιμές και βελτιστοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *