Το νέο MacBook Pro 16 ιντσών μεγιστοποιεί την απόδοση κάτω από μεγάλο φόρτο εργασίας

Το νέο MacBook Pro 16 ιντσών μεγιστοποιεί την απόδοση κάτω από μεγάλο φόρτο εργασίας

Η Apple μόλις επιβεβαίωσε ότι η έκδοση 16 ιντσών του τελευταίου MacBook Pro θα υποστηρίζει τη νέα λειτουργία υψηλής ισχύος. Αυτό ισχύει μόνο για μοντέλα που λειτουργούν με το τσιπ M1 Max. Η λειτουργία υψηλής ισχύος είναι η νέα εφεύρεση της Apple που έγινε για να μεγιστοποιήσει την απόδοση σε περιόδους έντονου φόρτου εργασίας, όπως βαθμολόγηση χρώματος σε βίντεο 8K ProRes.

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η νέα λειτουργία υψηλής ισχύος, οι χρήστες πιθανότατα θα χρειαστούν την έκδοση 16 ιντσών του νέου MacBook Pro, εξοπλισμένη με τσιπ M1 Max και λειτουργικό MacOS Monterey. Σύμφωνα με την Apple, η νέα λειτουργία θα ενεργοποιηθεί μέσω των προτιμήσεων συστήματος και δεν θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Είναι ακόμα κάπως ασαφές τι θα συνεπάγεται πλήρως η νέα ρύθμιση High Power. Είναι σαφές ότι προορίζεται να αφήσει το MacBook Pro να χειριστεί περιόδους υψηλής έντασης φόρτου εργασίας. Τέτοιες εργασίες μπορεί να περιλαμβάνουν εργασία με βίντεο 4Κ ή 8Κ, επεξεργασία βίντεο, σχεδιασμό και πολλά άλλα.

Παρόλο που αυτή η λειτουργία θα πρέπει να αφήνει το MacBook Pro 16 ιντσών να λειτουργεί ομαλά κατά τη διάρκεια εργασιών που απαιτούν ένταση πόρων, οι αναφορές σε επίπεδο κώδικα που είχαν βρεθεί προηγουμένως υποδεικνύουν ότι αυτό θα κάνει τους θαυμαστές πιο δυνατούς. Το αν οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν πέρα ​​από το αποδεκτό μένει να το δούμε, αλλά η Apple βελτιστοποίησε αυτά τα νέα Mac για να προσφέρει καλύτερη ροή αέρα. Η μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας αναμένεται επίσης κατά τη χρήση της λειτουργίας υψηλής ισχύος.

Οι πρώτες αναφορές στη νέα λειτουργία ανακαλύφθηκαν τον περασμένο μήνα από τον Filipe Espósito του 9to5Mac στην έκδοση beta του MacOS Monterey. Πριν από αυτό, το 2020, αναφορές στο “Pro Mode” βρέθηκαν στο MacOS Catalina 10.15.3. Εκείνη την εποχή, ο εσωτερικός κώδικας που βρέθηκε πρότεινε ότι αυτή η επιλογή θα κάνει τις εφαρμογές να λειτουργούν γρηγορότερα, ενώ εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία του Mac.

Η Apple δεν έχει κάνει καμία δήλωση σχετικά με το αν η λειτουργία θα είναι ενεργοποιημένη στο τσιπ M1 Pro ή αν θα είναι διαθέσιμη καθόλου στο MacBook Pro 14 ιντσών. Προς το παρόν, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η λειτουργία υψηλής ισχύος θα παραμείνει αποκλειστικά για το MacBook 16 ιντσών. Αυτό σηματοδοτεί μια διαφορά σε σύγκριση με τις προηγούμενες παραδοχές ότι το MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών θα προσφέρει την ίδια απόδοση, αλλά μένει να δούμε αν αυτό είναι αλήθεια.

Οι προπαραγγελίες για τα νέα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών, εξοπλισμένα με τα νέα και βελτιωμένα τσιπ M1 Pro και M1 Max, έχουν ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορούν. Οι πρώτες μονάδες πρόκειται να αποσταλούν σύντομα και θα φτάσουν στις 26 Οκτωβρίου. Σε εκείνο το σημείο, μπορούμε να αναμένουμε περισσότερες αναθεωρήσεις της λειτουργίας υψηλής ισχύος, οι οποίες θα πρέπει να διευκρινίσουν την έκταση της αύξησης της απόδοσης που παρέχεται από αυτήν τη ρύθμιση. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, είναι ήδη σαφές ότι τα νέα σημειωματάρια ξεπερνούν γρήγορα τις τάξεις των καλύτερων MacBooks εκεί έξω λόγω των νέων τσιπ M1 Pro και M1 Max που έχουν εγκατασταθεί στο εσωτερικό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *