Η ενημέρωση του Photoshop σάς επιτρέπει απλώς να τοποθετείτε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα αντικείμενο για να το επιλέξετε

Η ενημέρωση του Photoshop σάς επιτρέπει απλώς να τοποθετείτε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα αντικείμενο για να το επιλέξετε

H Adobe αποκάλυψε την τελευταία της ενημέρωση Photoshop σε επιτραπέζιους υπολογιστές και iPad για την εκδήλωση Adobe Max 2021 και, όπως συμβαίνει με τις τελευταίες εκδόσεις, οι πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες υποστηρίζονται από AI. Το κυριότερο μεταξύ αυτών είναι το “Εργαλείο επιλογής αντικειμένου αυτόματης κάλυψης του ποντικιού” που σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα αντικείμενο σκηνής απλώς τοποθετώντας το ποντίκι σας πάνω του. 

Το χαρακτηριστικό είναι πραγματικά τόσο απλό, καθώς το Sensei AI της Adobe ξεκινά για να προσδιορίσει τις άκρες ενός αντικειμένου και να το επιλέξει αυτόματα με ένα μόνο κλικ. Η Adobe έχει υποσχεθεί ότι οι επιλογές που γίνονται είτε με το δείκτη του ποντικιού είτε με άλλα εργαλεία επιλογής αντικειμένων “είναι πλέον πιο ακριβείς και διατηρούν περισσότερες λεπτομέρειες στα άκρα μιας επιλογής”, βοηθώντας τους χρήστες να εξοικονομούν χρόνο. 

Adobe photoshop updates max 2021Adobe

ΤοΤο εργαλείο μπορεί να ανιχνεύσει τα περισσότερα αλλά όχι όλα τα αντικείμενα σε μια σκηνή και η Adobe είπε ότι το βελτιώνει συνεχώς ώστε να περιλαμβάνει πρόσθετες κατηγορίες αντικειμένων. Εάν ένα αντικείμενο δεν ανιχνευτεί ή ανιχνευθεί μόνο μερικώς, μπορείτε να σύρετε ένα πλαίσιο πάνω στις περιοχές που θέλετε να επιλέξετε, όπως λειτουργούσε το εργαλείο προηγουμένως. 

Στην ίδια γραμμή υπάρχει ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται “μάσκα όλων των αντικειμένων”. Επίσης, τροφοδοτείται από το Sensei AI, απλώς σαρώνει τη σκηνή και επιλέγει αυτόματα και καλύπτει κάθε αντικείμενο στη σκηνή. Στη συνέχεια, μπορεί να δημιουργήσει μάσκες ή αντικείμενα χωρίς να χρειάζεται να κάνει μια κουραστική εργασία κάλυψης.

Πέρυσι, η Adobe παρουσίασε τα νευρωνικά φίλτρα που σας επιτρέπουν να κάνετε πράγματα όπως λείο δέρμα ή να κάνετε μια φωτογραφία να μοιάζει με πίνακα του Βαν Γκογκ. Για το 2021, έχει εισαγάγει περισσότερα από αυτά τα φίλτρα σε beta, κυρίως το Landscape Mixer, Color Transfer και Harmonization. Το Landscape Mixer μπορεί ουσιαστικά να συνδυάσει πολλαπλά τοπία για να δημιουργήσει μια νέα σκηνή με στοιχεία ερήμου που αντικαθιστούν μια παραθαλάσσια παράκτια σκηνή, για παράδειγμα. 

Το πιο χρήσιμο, ωστόσο, ακούγεται σαν Color Transfer. Σας επιτρέπει να πάρετε τα χρώματα, την αντίθεση και άλλα στοιχεία από μια φωτογραφία που σας αρέσει και να τα εφαρμόσετε σε μια άλλη φωτογραφία ή να “κάνετε αυτήν την εικόνα να μοιάζει έτσι”, όπως το θέτει η Adobe. Αυτό θα αφαιρούσε πολύ την ταλαιπωρία ή την προσπάθεια να ταιριάζει με το στυλ ενός φωτογράφου, ή τουλάχιστον θα σας έδινε ένα σημείο εκκίνησης προς την εμφάνιση που στοχεύετε. 

Adobe's latest Photoshop lets you simply hover over an object to select itAdobe

Το τελευταίο, το νευρωνικό φίλτρο Harmonization, διευκολύνει τη σύνθεση δύο εικόνων. Επικαλύπτει μια εικόνα προσκηνίου σε φόντο, ενώ προσαρμόζει αυτόματα την απόχρωση και τη φωτεινότητα της εικόνας προσκηνίου ώστε να ταιριάζει. Η Adobe βελτίωσε επίσης τα υπάρχοντα νευρωνικά φίλτρα, προσθέτοντας πιο ρεαλιστικά θολώματα στο Depth Blur, ενώ παράλληλα βελτίωσε τα φίλτρα Superzoom, Style Transfer και Colorize.

Άλλες νέες ενημερώσεις βελτίωσαν τις διαβαθμίσεις, τη διαχείριση χρωμάτων και τις δυνατότητες HDR. Τέλος, η Adobe βελτίωσε τη διαλειτουργικότητα μεταξύ του Photoshop και του Illustrator, επιτρέποντάς σας να αντιγράψετε διανυσματικά σχήματα από το Illustrator και να τα επικολλήσετε στο Photoshop, “όλα αυτά διατηρώντας επεξεργάσιμα χαρακτηριστικά στο Photoshop όπως γέμισμα, stroke, blend mode και αδιαφάνεια”. Και όταν το Photoshop δεν μπορεί να διατηρήσει τη δυνατότητα επεξεργασίας από το Illustrator επειδή δεν υποστηρίζει μια δυνατότητα, “προσπαθούμε να διατηρήσουμε την οπτική πιστότητα”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *