Η Samsung κατασκευάζει μια πλατφόρμα παιχνιδιών cloud για τις τηλεοράσεις της

Η Samsung κατασκευάζει μια πλατφόρμα παιχνιδιών cloud για τις τηλεοράσεις της

H Samsung δεν θέλει να εκχωρήσει το χώρο ροής παιχνιδιών σε εταιρείες όπως η Google, η Microsoft ή η NVIDIA. IGN αναφέρει ότι η Samsung έχει ετοιμάσει τα σχέδια για μια «Πλατφόρμα παιχνιδιών Cloud» που βασίζεται στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της διάσκεψης προγραμματιστών. Οι λεπτομέρειες ήταν σπάνιες, αλλά αυτό θα επέτρεπε τηλεοράσεων Samsung στους ιδιοκτήτες να παίζουν παιχνίδια χωρίς “υψηλού επιπέδου υλικό”. Αυτό θα ήταν πιο πιθανό να χρησιμοποιηθεί για την αναπαραγωγή τίτλων ποιότητας κονσόλας ή υπολογιστή, αντί για παιχνίδια για κινητά.

Η εταιρεία τεχνολογίας δοκίμασε το cloud gaming μέσω μιας ομάδας συνεργασίας με την Gaikai το 2012, αν και αυτό σαφώς δεν πήγε μακριά όταν η Gaikai πουλήθηκε στη Sony και εργάστηκε στο PlayStation Now. Ωστόσο, οι συνθήκες ήταν επίσης διαφορετικές τότε – οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο είναι πολύ πιο γρήγορες και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την έννοια της ροής παιχνιδιών. Το δυνητικό κοινό της Samsung είναι πολύ ευρύτερο, ακόμα κι αν επικεντρώνεται κυρίως στις τηλεοράσεις.

Το αν η Samsung αποκτήσει ή όχι αυτό το κοινό είναι άλλο θέμα. Η αγορά των  παιχνιδιών cloud έχει ήδη μερικά βαριά χαρτιά , και ακόμη και αυτά αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Η Google έκλεισε τα εσωτερικά στούντιο παιχνιδιών του Stadia τον Φεβρουάριο και αυτόν τον μήνα άρχισε να αδειοδοτεί την τεχνολογία Stadia σε εταιρείες όπως η AT&T. Η Samsung δεν έχει δείξει ακόμη πώς μπορεί να ξεχωρίσει από αυτό το πακέτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *