Η Apple φέρεται να εργάζεται σε έναν τρόπο ώστε τα iPhone να εντοπίζουν τροχαία ατυχήματα και να καλούν αυτόματα το 911

Η Apple φέρεται να εργάζεται σε έναν τρόπο ώστε τα iPhone να εντοπίζουν τροχαία ατυχήματα και να καλούν αυτόματα το 911

Το iPhone σας μπορεί να έχει μια νέα δυνατότητα το επόμενο έτος: ανίχνευση τροχαίου ατυχήματος και αυτόματη κλήση του 911. Η Apple σχεδιάζει να αποκαλύψει μια λειτουργία που ονομάζεται “ανίχνευση σύγκρουσης ” τόσο για iPhone όσο και για ρολόγια, σύμφωνα με Wall Street Journal έκθεση της. Η δυνατότητα υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούσε αισθητήρες όπως το επιταχυνσιόμετρο που είναι ενσωματωμένο στις συσκευές της Apple.

Η Apple φέρεται να εργάζεται πάνω στο χαρακτηριστικό εδώ και αρκετά χρόνια και να το δοκιμάζει χρησιμοποιώντας δεδομένα πραγματικού κόσμου. Η Apple συλλέγει δεδομένα που κοινοποιούνται ανώνυμα από χρήστες iPhone και Watch. Έχει εντοπίσει περισσότερες από 10 εκατομμύρια ύποπτες συγκρούσεις οχημάτων, με περισσότερες από 50.000 από αυτές να συνοδεύονται από μια κλήση στο 911. Η Apple χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να βελτιώσει την ακρίβεια του αλγόριθμου ανίχνευσης σύγκρουσης, αφού μια κλήση έκτακτης ανάγκης 911 είναι μια αρκετά σταθερή επιβεβαίωση μιας σοβαρής συντριβής. 

Σίγουρα δεν είναι πρώτος στην πύλη με αυτό. Η Google εισήγαγε μια παρόμοια λειτουργία για τα Pixel 3 και Pixel 4 μέσω της εφαρμογής Personal Safety, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει πότε έπεσε κάποιος  σε τροχαίο και να ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η GM το προσφέρει εδώ και χρόνια στα αυτοκίνητά της με το OnStar και πρόσφατα εισήγαγε την ανίχνευση σύγκρουσης σε smartphone μέσω της εφαρμογής OnStar Guardian. Η υπηρεσία εντός οχήματος του OnStar φέρεται να ανταποκρίνεται σε περισσότερες από 6.000 ειδοποιήσεις σύγκρουσης το μήνα, 

Η Apple εισήγαγε την ανίχνευση πτώσης στη σειρά Apple Watch 4 και μπορεί να καλέσει αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να επικοινωνήσει με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, εάν δεν απαντήσετε σε κάποιο μήνυμα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσει για iPhone και Apple Watches το 2022, υπό την προϋπόθεση ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *