Το Facebook επαλήθευσε έναν απατεώνα Bitcoin που παριστάνει τον Έλον Μασκ

Το Facebook επαλήθευσε έναν απατεώνα Bitcoin που παριστάνει τον Έλον Μασκ

Παρά τις προσπάθειες του Facebook να επαληθεύσει ύποπτα δημοφιλείς λογαριασμούς, δεν είναι τέλειο (το λιγότερο). Η εταιρεία επαλήθευσε κατά λάθος μια σελίδα θαυμαστών του Έλον Μασκ στο Facebook  ως επίσημο λογαριασμό του Μασκ. Επιπλέον, φαίνεται να διευθύνεται από έναν απατεώνα Bitcoin.

Η σελίδα, η οποία έχει 153.000 ακόλουθους από τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, αναγνωρίζει στην πραγματικότητα ότι δεν είναι Musk… τουλάχιστον στην ενότητα Πληροφορίες. Λέει εκεί: “Αυτή είναι μια σελίδα θαυμαστών, ανεβάζοντας tweets κλπ από αυτόν.” Στη συνέχεια, όμως, η διεύθυνση URL τελειώνει σε “ElonMuskoffici”, πράγμα που δείχνει ότι σίγουρα προσποιούνται ότι είναι επίσημο. Στην ενότητα Διαφάνεια Σελίδας, λέει ότι τα άτομα που διαχειρίζονται τη σελίδα έχουν «έδρα στην Αίγυπτο», όχι στις ΗΠΑ, όπου κατοικεί ο Μασκ.

Ο λογαριασμός έχει επί του παρόντος 11 δημοσιεύσεις και ενώ οι περισσότερες από αυτές είναι απλώς αναδημοσιεύσεις των tweet του Μασκ, η πιο πρόσφατη είναι ξεκάθαρα ένα ψεύτικο δώρο Bitcoin (η ανάρτηση έκτοτε αφαιρέθηκε). Το νωρίτερο είναι στις 21 Οκτωβρίου, αλλά   η σελίδα δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα στις 28 Ιουλίου 2019 με το όνομα “Kizito Gavin” με αρκετές αλλαγές ονόματος από τότε. Άλλαξε το όνομά του σε Έλον Μασκ στις 17 Οκτωβρίου.

Η επαλήθευση του Facebook  απαιτεί από τους κατόχους λογαριασμών να υποβάλλουν αποδεικτικά στοιχεία της ταυτότητάς τους, όπως άδεια οδήγησης ή διαβατήριο, αλλά οι απατεώνες έχουν κατά καιρούς βρει τρόπους να παρακάμψουν την επίσημη διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *