Το  Instagram σάς υπενθυμίζει να «κάνετε ένα διάλειμμα» από την αδιάκοπη κύλιση

Το Instagram σάς υπενθυμίζει να «κάνετε ένα διάλειμμα» από την αδιάκοπη κύλιση

To Instagram τηρεί την υπόσχεσή του να ενθαρρύνει πιο υγιεινές συνήθειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο επικεφαλής των κοινωνικών δικτύων Adam Mosseri αποκάλυψε ότι το Instagram άρχισε να δοκιμάζει την υπαινιγμένη λειτουργία “Take a Break” αυτή την εβδομάδα. Δηλώστε συμμετοχή και η εφαρμογή θα σας υπενθυμίσει να κάνετε κάτι άλλο μετά από 10, 20 ή 30 λεπτά, είτε πρόκειται για ένα στοιχείο της λίστας υποχρεώσεων είτε απλώς ακούτε την αγαπημένη σας μελωδία.

Θα δείτε την επιλογή τις “επόμενες ημέρες” εάν συμμετέχετε στη δοκιμή. Ο Mosseri ήλπιζε να κυκλοφορήσει τη λειτουργία για όλους τον Δεκέμβριο. Τόνισε ότι το Instagram θα «λάμβανε σχόλια» και θα βελτιώσει τη σχεδίαση, οπότε ίσως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν δεν λειτουργεί όπως θα θέλατε.

Ίσως υπάρχει ήδη περιθώριο βελτίωσης. Όπως μια προηγούμενη λειτουργία χρονικού ορίου, το Take a Break δεν επιβάλλει αυστηρά τις παύσεις. Μπορείτε απλά να πατήσετε “ολοκληρώθηκε” και να συνεχίσετε την κύλιση. Θα πρέπει να στραφείτε σε λειτουργίες ψηφιακής υγείας ή γονικού ελέγχου, όπως το Screen Time του iOS ή το Digital Wellbeing του Android για να αναγκάσετε τον εαυτό σας ή ένα παιδί να κάνει κάτι άλλο.

Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να είναι μια βελτίωση και μπορεί να σας βοηθήσει εάν χρειάζεστε απλώς μια ήπια υπενθύμιση για να αφήσετε το τηλέφωνό σας κάτω. Όχι ότι το Instagram ή η μητρική του Meta έχουν πολλές επιλογές. Η εταιρεία δέχεται πιέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές και τον πληροφοριοδότη Frances Haugen, οι οποίοι και οι δύο κατηγόρησαν τη Meta ότι επικεντρώνεται υπερβολικά στο να προσελκύει τους χρήστες και όχι αρκετά στη φροντίδα τους. Το Take a Break είναι ένα βήμα προς μια πιο υπεύθυνη προσέγγιση — είναι απλώς ένα ζήτημα αν αυτό το βήμα είναι αρκετά μεγάλο ή όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *