Το Netflix ενεργοποιεί τον κωδικοποιητή AV1 που εξοικονομεί εύρος ζώνης στο PS4 Pro και σε επιλεγμένες τηλεοράσεις

Το Netflix ενεργοποιεί τον κωδικοποιητή AV1 που εξοικονομεί εύρος ζώνης στο PS4 Pro και σε επιλεγμένες τηλεοράσεις

Στις αρχές του περασμένου έτους, το Netflix άρχισε να χρησιμοποιεί έναν νέο κωδικοποιητή που ονομάζεται AV1 σε ένα επιλεγμένο σύνολο τίτλων στο Android. Τώρα, ο γίγαντας ροής έχει ενεργοποιήσει τη ροή AV1 στο PS4 Pro και έναν περιορισμένο αριθμό μοντέλων smart TV. Το Netflix συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του AV1, το οποίο είναι διαθέσιμο για χρήση χωρίς δικαιώματα υπό την Alliance of Open Media. Μοιράστηκε αυτήν τη λίστα υποστηριζόμενων τηλεοράσεων :

  • Επιλέξτε Samsung 2020 UHD Smart TVs
  • Επιλέξτε Samsung 2020 UHD QLED Smart TVs
  • Επιλέξτε Samsung 2020 8K QLED Smart TVs
  • Samsung The Frame 2020 Smart TVs
  • Samsung The Serif 2020 Smart TVs
  • Samsung The Terrace 2020 Smart TVs
  • Οποιαδήποτε τηλεόραση είναι συνδεδεμένη σε μια ροή PS4 Pro με την εφαρμογή Netflix
  • Επιλέξτε συσκευές Amazon Fire TV με Fire OS 7 και άνω
  • Επιλέξτε συσκευές Android TV με Android OS 10 και άνω

Η εταιρεία εξήγησε ότι η ανάπτυξη σε τηλεοράσεις χρειάστηκε κάποια στιγμή επειδή η αναπαραγωγή σε πλατφόρμες τηλεόρασης εξαρτάται από το υλικό. Μόνο τον περασμένο χρόνο η βιομηχανία κυκλοφόρησε μοντέλα με δυνατότητα ροής AV1. Το Netflix διεξήγαγε δοκιμές σύγκρισης πριν από την κυκλοφορία και διαπίστωσε ότι το AV1 παρέχει βίντεο με καλύτερη ποιότητα από άλλους κωδικοποιητές, ειδικά όταν υπάρχει συμφόρηση δικτύου. Παρατήρησε επίσης λιγότερες αισθητές μειώσεις στην ποιότητα λόγω των μεταβαλλόμενων συνθηκών δικτύου και λιγότερο χρόνο για την έναρξη των ροών. Επιπλέον, δεδομένου ότι το AV1 έχει υψηλότερη απόδοση συμπίεσης από τους κωδικοποιητές που χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το Netflix, χρειάζεται μικρότερο εύρος ζώνης. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερες περιόδους ροής σε ανάλυση 4K. 

Μια ομάδα εντός της εταιρείας δημιούργησε μια στρατηγική διάθεσης για να ελαχιστοποιήσει το σχετικό κόστος με την κωδικοποίηση ολόκληρου του καταλόγου της. Το Netflix θα λάβει υπόψη τη δημοτικότητα ενός τίτλου και θα ξεκινήσει με γνωστές εκπομπές όπως το La Casa de Papel για να βεβαιωθεί ότι η ροή AV1 προσεγγίζει τον μεγαλύτερο αριθμό θεατών. Ο γίγαντας ροής είπε επίσης ότι συνεργάζεται με περισσότερους κατασκευαστές για να αναπτύξει περισσότερες συσκευές με δυνατότητα αναπαραγωγής AV1.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *