Τα τηλέφωνα με νέο τσιπ Snapdragon θα έχουν γρήγορη φόρτιση έως και 150 W

Τα τηλέφωνα με νέο τσιπ Snapdragon θα έχουν γρήγορη φόρτιση έως και 150 W

Η Qualcomm φέρνει ένα νέο κορυφαίο chipset στις 30 Νοεμβρίου και σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, θα ονομάζεται Snapdragon 8 Gen 1. Το Leakster Digital Chat Station ισχυρίστηκε στη σελίδα του στο Weibo ότι ορισμένα τηλέφωνα με το νέο SoC θα μπορεί να προσφέρει γρήγορη φόρτιση 150 W, αλλά έχει προγραμματιστεί να φτάσουν αργότερα, καθώς η πρώτη παρτίδα τσιπ δεν είναι έτοιμη να υποστηρίξει τέτοιες τιμές.

Phones with new Snapdragon chip will have up to 150W fast charging

Η Xiaomi και η Motorola (μέσω της μητρικής της εταιρείας Lenovo) έχουν συσκευές στο χαρτοφυλάκιο με εντυπωσιακά υψηλούς ρυθμούς φόρτισης και κορυφαία Snapdragon – το Mi 10 Ultra κυκλοφόρησε στα μέσα του 2020 με 120W, ενώ το Legion 2 Pro υποστηρίζει 90W μέσω των δύο USB- Θύρες C. Και οι δύο κατασκευαστές θα φέρουν τις ναυαρχίδες τους μέχρι το τέλος του 2021, που σημαίνει ότι δεν θα προσφέρουν τα νέα υψηλότερα ποσοστά χρέωσης.

Ο χρήστης που διαρρέει ισχυρίζεται ότι η Qualcomm θα παρέχει υποστήριξη για ταχύτητες έως και 150 W στη δεύτερη παρτίδα τσιπ που θα αποσταλεί στα τέλη του 2021, επομένως θα τροφοδοτεί συσκευές που κυκλοφόρησαν το 1ο τρίμηνο του 2022. Αυτό θα επιτρέψει στα smartphone να γεμίσουν τις μπαταρίες τους σε μόλις 10 λεπτά.

Το τρέχον πρότυπο, που χρησιμοποιείται από την εταιρεία του Σαν Ντιέγκο ονομάζεται Quick Charge 5 και επιτρέπει ταχύτητες φόρτισης που φτάνουν από 0 έως 50% σε 5 λεπτά μέσω της λεγόμενης τεχνολογίας “Dual Charge”. Ενσωματώνει 12 ξεχωριστές προστασίες τάσης, ρεύματος και θερμοκρασίας για να διασφαλίσει άψογη απόδοση και αναμένουμε ότι το νέο πρότυπο στο Snapdragon 8 Gen 1 θα ενισχυθεί ελαφρώς ώστε να παρέχει τις αναφερόμενες ταχύτητες 150W.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *