Σχεδόν δύο δωδεκάδες προγράμματα προστασίας από ιούς, συμπεριλαμβανομένης της Windows Security, πιστεύουν ότι το UserBenchmark είναι κακόβουλο λογισμικό

Σχεδόν δύο δωδεκάδες προγράμματα προστασίας από ιούς, συμπεριλαμβανομένης της Windows Security, πιστεύουν ότι το UserBenchmark είναι κακόβουλο λογισμικό

Τα Anti-virus δεν είναι αλάνθαστα και συχνά εντοπίζουν ψευδή θετικά στοιχεία. Αυτό συμβαίνει και με το UserBenchmark, όπως φαίνεται, καθώς το δημοφιλές δωρεάν εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης έχει επισημανθεί ως κακόβουλο λογισμικό από σχεδόν δύο δωδεκάδες τοποθεσίες σύμφωνα με το VirusTotal.

Το UserBenchmark είναι ένα ελαφρύ δωρεάν λογισμικό που ελέγχει τη CPU, τη GPU, τη μνήμη, τις μονάδες αποθήκευσης (SSD ή/και σκληρούς δίσκους) και τις μονάδες USB. Μερικές από τις πρόσφατες εκδόσεις του λογισμικού έχουν επίσης συμπεριλάβει έναν “Παγκόσμιο Δεξιοτήτων” που βασικά μετράει και τον χρήστη.

Όμως, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, επί του παρόντος, σχεδόν δύο ντουζίνες anti-virus, 23 για την ακρίβεια, επισημαίνουν το λογισμικό ως κακόβουλο λογισμικό, με τη συντριπτική πλειονότητά τους να το αναγνωρίζουν ως Trojan (εικόνα παρακάτω). Το ζήτημα δεν είναι εντελώς νέο, καθώς περιπτώσεις όπως αυτή αναφέρονται από χρήστες σε φόρουμ στο διαδίκτυο.

UserBenchmark Virus Total result

Η Microsoft, επίσης, βρίσκεται επίσης σε αυτήν τη λίστα προγραμμάτων κατά του κακόβουλου λογισμικού που επισημαίνουν το UserBenchmark ως κακόβουλο trojan. Σύμφωνα με την έκδοση 1.353.1394.0 της Microsoft Security Intelligence, το UserBenchmark είναι “επικίνδυνο και εκτελεί εντολές από έναν εισβολέα”. Η εφαρμογή έχει χαρακτηριστεί ως “Σοβαρή” απειλή.

UserBenchmark Windows Security

Από το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, φαίνεται ότι το UserBenchmark εντοπίζεται ως κακόβουλο λογισμικό λόγω της φύσης του Nullsoft Scriptable Install System(NSIS). Στην πραγματικότητα, ο ιστότοπος του NSIS αναφέρει ότι αυτό είναι ένα κοινό ψευδώς θετικό ζήτημα, καθώς πολλά προγράμματα προστασίας από ιούς επισημαίνουν τα αρχεία NSIS ως πιθανά κακόβουλα προγράμματα. Αλλά μπορεί πράγματι να είναι κάτι που πρέπει να προσέχουμε, καθώς ομαδοποίηση κακόβουλου λογισμικού μέσα στα πακέτα NSIS είναι επίσης δυνατή .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *