Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν εταιρείες που βοηθούν τις προσπάθειες κβαντικής υπολογιστικής του κινεζικού στρατού

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν εταιρείες που βοηθούν τις προσπάθειες κβαντικής υπολογιστικής του κινεζικού στρατού

Οι ΗΠΑ λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για να αποτρέψουν τον κινεζικό στρατό από το να διεκδικήσει κυριαρχία στον κβαντικό υπολογιστή. Το Υπουργείο Εμπορίου πρόσθεσε οκτώ παραγωγούς τεχνολογίας στη λίστα οντοτήτων του για να τους αποτρέψει από το να υποστηρίξουν τις προσπάθειες κβαντικής υπολογιστικής του κινεζικού στρατού. Οι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι οι οντότητες θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν την «αναδυόμενη» τεχνολογία των ΗΠΑ που θα μπορούσε να βοηθήσει με το σπάσιμο της κρυπτογράφησης, την παραγωγή «άθραυστη» κρυπτογράφησης και την ανάπτυξη συστημάτων κατά της μυστικότητας ή κατά των υποβρυχίων.

Η λίστα επικεντρώνεται σε ένα μείγμα εταιρειών και ερευνητών, συμπεριλαμβανομένων των QuantumCTek και του Εθνικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών Hefei στη Μικροκλίμακα. Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν επίσης τρεις θυγατρικές της Corad Technology Limited, μιας κινεζικής εταιρείας στη λίστα από το 2019, αν και δεν ήταν σαφές ότι εμπλέκονταν κβαντικοί υπολογιστές – κατηγορήθηκαν επίσης ότι υποστήριξαν τα στρατιωτικά και διαστημικά προγράμματα του Ιράν καθώς και τη Βόρεια Κορέα εταιρείες».

Η ευρύτερη ενημέρωση της λίστας οντοτήτων περιελάμβανε 27 οργανισμούς και άτομα, συμπεριλαμβανομένων 13 στο Πακιστάν που κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν τα «μη διασφαλισμένα» προγράμματα πυρηνικών ή βαλλιστικών πυραύλων της χώρας.

Αυτό είναι απίθανο να σταματήσει τις στρατιωτικές χρήσεις κβαντικών υπολογιστών από την Κίνα, όταν η χώρα μπορεί να χρειαστεί να ερευνήσει και να αναπτύξει μεγάλο μέρος της εσωτερικής τεχνολογίας. Η διευρυμένη λίστα αποκλεισμού μπορεί να επιβραδύνει τα πράγματα, ωστόσο, περιορίζοντας την πρόσβαση της Κίνας σε αμερικανικούς επεξεργαστές και άλλο εξοπλισμό που θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάπτυξη. Θεωρήστε αυτό ένα εμπόδιο που δίνει στις ΗΠΑ περισσότερες πιθανότητες να πάρουν ή να διατηρήσουν το προβάδισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *