Η Ρωσία ερευνά το Netflix για περιεχόμενο LGBT

Η Ρωσία ερευνά το Netflix για περιεχόμενο LGBT

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι ερευνούν το Netflix αφού ο δημόσιος επίτροπος για την προστασία των οικογενειών κατηγόρησε την εταιρεία για παραβίαση νόμου για την «gay προπαγάνδα». Ο επίτροπος ισχυρίστηκε ότι κάποιο περιεχόμενο του Netflix με θέματα LGBTQIA+ αξιολογήθηκε ως κατάλληλο για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Οι νόμοι της χώρας δεν επιτρέπουν τη διανομή «προπαγάνδας για μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» μεταξύ κάτω των 18 ετών. 

Το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να εξετάζει την καταγγελία. Εάν κριθεί ότι το Netflix παραβίασε το νόμο, αντιμετωπίζει πρόστιμο έως και ένα εκατομμύριο ρούβλια (13.390 $). Το πιο σημαντικό είναι ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να ανασταλεί προσωρινά.

Πηγή του Netflix είπε  ότι η εταιρεία δεν βρήκε περιεχόμενο LGBT με βαθμολογία 16+ κατά τη διάρκεια μιας κριτικής νωρίτερα τον Νοέμβριο. Αναφέρεται επίσης, ότι οι αξιωματούχοι ενδέχεται να απαγορεύσουν σε υπηρεσίες ροής να έχουν εκπομπές και ταινίες που απεικονίζουν “μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις και σεξουαλικές αποκλίσεις” στις βιβλιοθήκες τους, συμπεριλαμβανομένων των Fifty Shades of Grey και Billions.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε το 2017 ότι ο νόμος «προπαγάνδας», ο οποίος θεσπίστηκε το 2013, κάνει διακρίσεις σε βάρος των ατόμων LGBTQIA+ και παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες συνθήκης και το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης. Ακτιβιστές και δυτικά κράτη επέκριναν επίσης τον κανονισμό.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία στοχεύει  σε ευρύτερο επίπεδο σε ξένες εταιρείες τεχνολογίας . Αυτή την εβδομάδα, είπε ότι  η Apple, η μητρική εταιρεία του Facebook Meta, η Google, η TikTok, η Telegram και το Twitter θα πρέπει να δημιουργήσουν επίσημες παρουσίες στη χώρα μέχρι το τέλος του έτους, εάν το έχουν κάνει. δεν το έκανε ήδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *