Το Bitcoin μόλις υποχώρησε 10% φτάνοντας τα 43.000 δολάρια εβδομάδες παρόλο που  οι αναλυτές προβλέπουν ανοδική πορεία

Το Bitcoin μόλις υποχώρησε 10% φτάνοντας τα 43.000 δολάρια εβδομάδες παρόλο που οι αναλυτές προβλέπουν ανοδική πορεία

Οι προβλέψεις για  το Bitcoin έδειχναν  ότι θα φτάσει τα 100.000 $ μέχρι το τέλος του έτους. Αν και αυτό θα μπορούσε ακόμα να συμβεί, η αγορά έχει άλλες ιδέες αυτή τη στιγμή, καθώς η τιμή μόλις υποχώρησε περισσότερο από 10%,  μειώνοντας την τιμή του Bitcoin σε μόλις 43.000 $.

Παράλληλο με το  Bitcoin,  είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα  στον κόσμο, το Ether (το οποίο λειτουργεί στο δίκτυο Ethereum). Ο Ether έπεσε περισσότερο από 10% φτάνοντας τα $3.500 πριν κάνει μια μικρή επιστροφή. Όταν οι τιμές πέφτουν σε χαμηλά σαν αυτό, οι έμποροι που πιστεύουν ότι οι τιμές δεν θα πέφτουν πολύ χαμηλότερα και  αγοράζουν ελπίζοντας να δουν τις τιμές να αυξάνονται ξανά, οπότε μπορούν να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία όταν πιστεύουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των κρυπτονομισμάτων είναι ότι φαίνεται να ακολουθούν τις μετοχές και τις αγορές μετοχών. Πολλά από αυτά έχουν μείνει στο κόκκινο λόγω των φόβων γύρω από την εταιρεία ακινήτων Evergrande και ότι η παραλλαγή Omicron του COVID-19 θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερα lockdown που θα μείωναν την επισκεψιμότητα στα καταστήματα. Αυτοί οι φόβοι έχουν καρποφορήσει στην Αυστρία ήδη όπου τα μη εμβολιασμένα άτομα έχουν τεθεί σε lockdown από τα μέσα Νοεμβρίου.

Στο αποκορύφωμά του, το Bitcoin έφτασε τα 69.000 $ ανά νόμισμα στις αρχές Νοεμβρίου προτού δημιουργηθούν φόβοι για τη νέα παραλλαγή COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *