Το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων BitMart χάνει 196 εκατομμύρια δολάρια από χάκερ κρυπτονομισμάτων

Το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων BitMart χάνει 196 εκατομμύρια δολάρια από χάκερ κρυπτονομισμάτων

Οι μεγάλης κλίμακας ληστείες παραμένουν ένας σημαντικός πονοκέφαλος. Tο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης BitMart έχασε το ισοδύναμο των 196 εκατομμυρίων δολαρίων (αρχικά εκτιμάται σε 150 εκατομμύρια δολάρια) από μια εισβολή. Ο εισβολέας παραβίασε τα πορτοφόλια Ethereum και Binance με μια πλημμύρα μεταφορών που ξεκίνησε γύρω στις 14:30 ανατολικά στις 4 Δεκεμβρίου, ακολουθούμενη από μια έξοδο από μάρκες δύο ώρες αργότερα που περιλάμβαναν Shiba και USDC.

Ο ιδρυτής Sheldon Xia είπε ότι μόνο ένα “μικρό ποσοστό” των περιουσιακών στοιχείων της BitMart κινδυνεύει. Ακόμα κι έτσι, η εταιρεία έχει παγώσει τις αναλήψεις «μέχρι νεωτέρας» και επανεξετάζει την ασφάλεια.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν ο υπεύθυνος, αλλά ο ένοχος μπορεί να ήταν ενήμερος. Οι κλέφτες κρυπτογράφησης δεν είναι πάντα τόσο επιτήδειοι. Ο εισβολέας του Poly Network, για παράδειγμα, προσφέρθηκε να «παραδοθεί» και ολοκλήρωσε επιστρέφοντας όλα τα λάφυρά του. Ισχυρίστηκαν ότι συνέβαλαν στην ασφάλεια του Poly, αλλά αυτό θα μπορούσε επίσης να ήταν μια προσπάθεια αποφυγής των επιπτώσεων αφού οι ερευνητές έλαβαν πιθανά δεδομένα ταυτοποίησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *