Το Twitter έχει ένα μυστικό σύστημα για την αντιμετώπιση επιθέσεων σε λογαριασμούς υψηλού προφίλ

Το Twitter έχει ένα μυστικό σύστημα για την αντιμετώπιση επιθέσεων σε λογαριασμούς υψηλού προφίλ

Όπως λέει και το meme, στόχος κάθε χρήστη του Twitter είναι να αποφύγει να είναι ο κύριος χαρακτήρας της ημέρας. Αλλά αν καταλήξετε να είστε αυτή η άτυχη ψυχή, αποδεικνύεται ότι το Twitter είναι έτοιμο να σας βοηθήσει να επιβιώσετε από την πιθανή επίθεση συρτών. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία έχει αναπτύξει το Project Guardian, μια εσωτερική λίστα χιλιάδων λογαριασμών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να δεχτούν επίθεση από άλλους χρήστες. Η συμμετοχή σε αυτήν τη λίστα παρακολουθεί γρήγορα τυχόν παράπονα που σχετίζονται με αυτούς τους χρήστες στα συστήματα εποπτείας του Twitter.

Αν και μπορεί να ακούγεται κάπως ύποπτο, το μεγάλο πλεονέκτημα από τις αναφορές του Bloomberg είναι ότι το Project Guardian είναι απλώς μια προγνωστική πτυχή των μέτρων ασφαλείας του Twitter. Και σε αντίθεση με την αντιμετώπιση των VIP από το Facebook, η οποία έχει επικριθεί επειδή επιτρέπει σε διασημότητες και πολιτικούς να παραβιάζουν τους κανόνες αυτής της πλατφόρμας, το σύστημα του Twitter δεν παρέχει απαραίτητα περισσότερα προνόμια στους χρήστες. 

Το Project Guardian περιλαμβάνει επίσης γνωστούς αθλητές, προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και πολιτικούς, αλλά ο Yoel Roth, επικεφαλής της ακεραιότητας του ιστότοπου του Twitter, λέει στο Bloomberg ότι η λίστα δεν περιλαμβάνει διάσημους χρήστες. Όπως αναφέραμε, βοηθά επίσης στην προστασία των φυσιολογικών ανθρώπων που καταλήγουν να γίνονται viral.

«Ο λόγος που υπήρχε αυτή η έννοια είναι λόγω του φαινομένου «άνθρωπος της ημέρας»», είπε ο Ροθ. «Και σε αυτή τη βάση, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι το «πρόσωπο της ημέρας» τις περισσότερες μέρες, και έτσι το Project Guardian θα ήταν ένας τρόπος για να τους προστατεύσει».

Σε έναν ιδανικό κόσμο, το Twitter θα μπορούσε να παρέχει σε κάθε χρήστη την ίδια υποστήριξη ασφαλείας. Όμως, η εταιρεία λαμβάνει επί του παρόντος πάρα πολλά αιτήματα εποπτείας για να το διαχειριστεί. Ίσως αυτό είναι ένα επιχείρημα ότι η ασφάλεια των χρηστών πρέπει να κλιμακώνεται ανάλογα με την ανάπτυξη των χρηστών. Και ενώ το Project Guardian βοηθά στην προστασία ορισμένων χρηστών, είναι επίσης ένας έξυπνος τρόπος για το Twitter να καταπνίγει την παρενόχληση που θα μπορούσε επίσης να βλάψει τη δική του εικόνα. Θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι αυτό ισχύει για σχεδόν κάθε μέτρο ασφαλείας που λαμβάνει μια εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *