Η επίθεση ransomware πλήττει τη μεγάλη εταιρεία μισθοδοσίας ακριβώς πριν από τα Χριστούγεννα.

Η επίθεση ransomware πλήττει τη μεγάλη εταιρεία μισθοδοσίας ακριβώς πριν από τα Χριστούγεννα.

To Ransomware ήταν ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα όλο το 2021 και η τελευταία επίθεση θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα σοβαρή για ορισμένους εργαζόμενους. NBC News αναφέρει ότι η Kronos έχει υποστεί επίθεση ransomware που θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά της να χειρίζεται τις ώρες και τη μισθοδοσία σε γνωστές εταιρείες όπως η GameStop, η Honda και η Whole Foods. Με πολλούς τελευταίους μισθούς πριν από τα Χριστούγεννα που αναμένεται να φτάσουν αυτήν την εβδομάδα, υπάρχει ανησυχία ότι ορισμένοι υπάλληλοι μπορεί να μην πληρωθούν εγκαίρως όταν το χρειάζονται περισσότερο.

Η Kronos ανέφερε την επίθεση στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά μόλις στις 13 Δεκεμβρίου η εταιρεία προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστούν “αρκετές εβδομάδες” για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικότητας. Η εταιρεία δεν αναγνώρισε τους δράστες. Επίσης, δεν μπόρεσε να αποκλείσει εντελώς μια σύνδεση με την πρόσφατη ευπάθεια Log4j, αλλά πέρασε από “ταχεία ενημέρωση κώδικα” και ελέγχους στην αλυσίδα εφοδιασμού για να βεβαιωθεί ότι τα συστήματά της δεν ήταν ευαίσθητα.

Δεν είναι σαφές πόσο σύντομα θα επανέλθουν οι ώρες λειτουργίας και η λειτουργικότητα μισθοδοσίας. Εν τω μεταξύ, ωστόσο, οι εταιρείες έπρεπε να προσπαθήσουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις. Η Whole Foods είπε στο NBC ότι είχε βρει έναν τρόπο να πληρώνει το προσωπικό αυτή την εβδομάδα, αλλά η Honda είπε μόνο ότι «λαμβάνει μέτρα» για να μετριάσει τυχόν προβλήματα. Ένας ανώνυμος εργαζόμενος της Whole Foods είπε ότι ζητήθηκε από τους συμπαίκτες να βασιστούν σε χαρτιά και χειρόγραφα προγράμματα.

Το περιστατικό Kronos απεικονίζει το τεράστιο εύρος των θυμάτων ransomware τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου ενός προμηθευτή κρέατος και ενός βασικού χειριστή πετρελαιαγωγού. Υπογραμμίζει επίσης την ευθραυστότητα της σύγχρονης τεχνολογίας στο χώρο εργασίας. Ενώ μια εταιρεία μισθοδοσίας μπορεί να μην θεωρείται κρίσιμης σημασίας υποδομή όπως οι πάροχοι τροφίμων ή καυσίμων, μια κυβερνοεπίθεση εναντίον της μπορεί να προκαλέσει σημαντική οικονομική ζημιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *