Το Reddit κατέθεσε αίτηση για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο και ελπίζει να έχει αξία 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα της IPO

Το Reddit κατέθεσε αίτηση για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο και ελπίζει να έχει αξία 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα της IPO

Το Reddit, αποφάσισε να εισέλθει στο χρηματιστήριο. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που συγκλόνισε πολλά hedge funds και έκανε πολλούς εκατομμυριούχους, θα μπορούσε να ελπίζει να ανεβάσει την τρέχουσα αποτίμησή της στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Reddit έχει περίπου 52 εκατομμύρια Καθημερινούς Ενεργούς Χρήστες (DAU). Περιττό να πούμε ότι αυτό δεν είναι πουθενά στο πρωτάθλημα του Facebook, του WhatsApp, του Twitter. Ωστόσο, αυτό που έχει, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία για πολλούς καθημερινούς εμπόρους και διαχειριστές κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου.

Η πλατφόρμα τύπου φόρουμ, με περισσότερα από 100.000 ενεργά «sub-Reddits», έγινε πρόσφατα ο πιο καυτός προορισμός για πολλούς καθημερινούς εμπόρους κατά τη διάρκεια της φετινής φρενίτιδας των μετοχών meme. Το πιο καυτό από όλα ήταν τοτης WallStreetBets νήμα, το οποίο οδήγησε τις μετοχές του GameStop στη στρατόσφαιρα και έκανε δημοφιλή τον διάλογο “Hold the line” σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Παρεμπιπτόντως, λόγω των μετοχών meme, η αξία του Reddit διπλασιάστηκε στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Τον Αύγουστο, η πλατφόρμα συγκέντρωσε 700 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που οδήγησε περαιτέρω την αποτίμησή της στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Reddit κερδίζει επί του παρόντος κυρίως μέσω διαφημίσεων και φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι κέρδισε «100 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από διαφημίσεις για το δεύτερο τρίμηνο του 2021». Αυτό είναι σχεδόν ένα άλμα 200 τοις εκατό από το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Το Reddit ενδιαφέρεται πολύ να κλιμακωθεί. Η πλατφόρμα επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να διπλασιάσει το προσωπικό της μέχρι το τέλος του 2021. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει περίπου 1.400 υπαλλήλους. Οι φιλοδοξίες της θα μπορούσαν εύκολα να εκπληρωθούν με μια επιτυχημένη δημόσια εγγραφή.

Η πλατφόρμα δεν έχει αποκαλύψει πόσες μετοχές θα προσφέρει. Επιπλέον, δεν υπάρχει σαφήνεια σχετικά με το εύρος τιμών για τις μετοχές του Reddit. Στην πραγματικότητα, η Reddit έχει καταθέσει ένα εμπιστευτικό S-1 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Όλα λοιπόν καλύπτονται από μυστήριο, από τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *