Η ενημέρωση προγράμματος οδήγησης της Intel βελτιώνει την απόδοση των Windows 11 και των Windows 10

Η ενημέρωση προγράμματος οδήγησης της Intel βελτιώνει την απόδοση των Windows 11 και των Windows 10

To πρόγραμμα οδήγησης Intel DCH 30.0.101.1191 είναι μια ενημέρωση που θα θέλετε να πάρετε εάν η συσκευή σας  χρησιμοποιεί Windows 11 ή Windows 10 . Αυτή η ενημερωμένη έκδοση κώδικα προγράμματος οδήγησης διατίθεται πλέον σε χρήστες σε όλο τον κόσμο με επεξεργαστή 6ης γενιάς της Intel ή νεότερο και στοχεύει στη διόρθωση προβλημάτων με το Desktop Window Manager.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το Desktop Window Manager είναι ένας διαχειριστής παραθύρων ενσωματωμένος στο λειτουργικό σύστημα για μικρογραφίες γραμμής εργασιών, παράθυρα εφαρμογών, κινούμενα σχέδια, οθόνες υψηλής ανάλυσης και άλλα οπτικά εφέ.

Το Desktop Window Manager είναι μέρος των Windows και εμφανίζεται ως “DWM.exe” ή “Desktop Window Manager” στα αποτελέσματα του Task Manager. Είναι ζωτικής σημασίας για τη γραφική διεπαφή χρήστη του λειτουργικού συστήματος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί καθώς ο ρόλος του DWM έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο στις πρόσφατες εκδόσεις των Windows 10/11.

Τις περισσότερες φορές, το Desktop Window Manager θα πρέπει να λειτουργεί ομαλά στο παρασκήνιο και δεν θα καταναλώνει ένα τεράστιο κομμάτι της επεξεργαστικής ισχύος της συσκευής σας. Στις συσκευές μας, το Desktop Windows Manager χρησιμοποιεί συνήθως 2-8% CPU και λιγότερη από 100 MB RAM. Και αυτό είναι αρκετά καλό για ομαλή απόδοση.

Ωστόσο, ένα σφάλμα στο πακέτο προγραμμάτων οδήγησης Intel ή στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλή χρήση πόρων. Σε αυτήν την περίπτωση, το Desktop Window Manager θα καταλήξει να τρώει περισσότερη μνήμη RAM ή CPU από ό,τι νομίζετε ότι θα έπρεπε και μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα σταθερότητας με τις εκδόσεις των Windows 10 ή των Windows 11.

Ενώ η Microsoft εργάζεται σε πολλαπλές επιδιορθώσεις για τα προβλήματα απόδοσης των Windows 11, η Intel δημοσίευσε τώρα μια νέα ενημέρωση προγράμματος οδήγησης που διορθώνει ένα κρίσιμο πρόβλημα σταθερότητας στο Desktop Window Manager (DWM) σε συσκευές που χρησιμοποιούν ενσωματωμένα γραφικά Intel.

«Βελτιώσεις σταθερότητας με το Desktop Window Manager (DWM) σε επεξεργαστές Intel Core 6ης γενιάς έως επεξεργαστές Intel® Core 10ης γενιάς, σημείωσε η Intel στο changelog της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *