Η Tesla βρίσκεται υπό έρευνα για τη δυνατότητα gaming «Passenger Play»

Η Tesla βρίσκεται υπό έρευνα για τη δυνατότητα gaming «Passenger Play»

Η Tesla δέχθηκε πυρά νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετά από αναφορές ότι ορισμένα παιχνίδια μπορούν να παίζονται σε συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στον πίνακα οργάνων ενώ ένα EV βρίσκεται σε κίνηση. Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας ερευνά τώρα την Tesla σχετικά με τη λεγόμενη λειτουργία «Παιχνίδι επιβατών».

Η προκαταρκτική αξιολόγηση από το Office of Defects Investigation (ODI) της υπηρεσίας καλύπτει περίπου 580.000 οχήματα Model 3, S, X και Y που πουλήθηκαν από το 2017. Ενώ η δυνατότητα προτρέπει τους παίκτες να αναγνωρίσουν ότι είναι επιβάτης πριν ξεκινήσουν ένα παιχνίδι, είπε η NHTSA Το Passenger Play “μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.”

Μια αναφορά από τους New York Times ανέφερε ότι μια ενημέρωση της Tesla που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι έκανε τρία παιχνίδια να μπορούν να παιχτούν ενώ ένα αυτοκίνητο κινείται. Πριν από τότε, το Passenger Play ήταν διαθέσιμο μόνο όταν το EV ήταν στο πάρκο.

Το ODI είπε ότι η προκαταρκτική αξιολόγηση θα αξιολογήσει τη δυνατότητα απόσπασης της προσοχής του οδηγού του Passenger Play ενώ το EV κινείται. Θα εξετάσει διάφορες πτυχές του Passenger Play, συμπεριλαμβανομένων των σεναρίων χρήσης και της συχνότητας χρήσης του.

Στην ανακοίνωση της έρευνας, το NHTSA ανέφερε μια έκθεση που κατατέθηκε στην υπηρεσία τον Αύγουστο. «Η Tesla καθιστά πλέον δυνατά διαδραστικά βιντεοπαιχνίδια και ζωντανή αναζήτηση στο Διαδίκτυο στην οθόνη του κύριου μπροστινού καθίσματος ενώ οδηγεί το αυτοκίνητο», αναφέρεται στην καταγγελία. “Γιατί επιτρέπεται σε έναν κατασκευαστή να δημιουργεί ένα εγγενώς αποσπαστικό ζωντανό βίντεο που καταλαμβάνει τα 2/3 της οθόνης στην οποία βασίζεται ο οδηγός για όλες τις πληροφορίες του οχήματος; Η δημιουργία επικίνδυνου περισπασμού για τον οδηγό είναι αλόγιστη αμέλεια.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *