Το Steam φέρεται να έχει απαγορευτεί στην Κίνα

Το Steam φέρεται να έχει απαγορευτεί στην Κίνα

Η παρουσία της Valve στην Κίνα ήταν ένα ενδιαφέρον θέμα, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Αν και η παγκόσμια έκδοση της βιτρίνας Steam είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετό καιρό, δεν «εγκρίθηκε» από την κυβέρνηση αυτή καθεαυτή, πράγμα που σήμαινε ότι θα μπορούσε να διακοπεί ανά πάσα στιγμή. Μόλις νωρίτερα φέτος, η Valve κυκλοφόρησε μια εγκεκριμένη από την κυβέρνηση έκδοση του Steam στη χώρα. Ο πελάτης προσφέρει μια χούφτα παιχνίδια, καθώς περιέχει μόνο τίτλους που έχουν εγκριθεί από την κινεζική κυβέρνηση και συμμορφώνονται με τους αυστηρούς κανονισμούς της, για παράδειγμα, σχετικά με την εμφάνιση αίματος και τον τζόγο.

Ωστόσο, υπάρχουν τώρα ευρέως διαδεδομένες αναφορές ότι η παγκόσμια έκδοση του Steam έχει προστεθεί σε μια μαύρη λίστα στην Κίνα και δεν είναι πλέον προσβάσιμη. Αυτό ισχύει τόσο για τον πελάτη Steam όσο και για τη σελίδα της Κοινότητας Steam, όπως αναφέρθηκαν από χιλιάδες χρήστες στο Reddit, το Twitterκαι άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Εν τω μεταξύ, η κινεζική έκδοση φαίνεται να είναι σε λειτουργία για όλους.

Αν και δεν διαθέτουμε δικές μας πηγές με έδρα την Κίνα για να επικυρώσουμε αυτούς τους ισχυρισμούς, ο ιστότοπος China Firewall Test αναφέρει και τις δύο σελίδες Steam ως “μπλοκαρισμένες” και για εμάς.

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι σαφές ποια είναι η πραγματική αιτία για το ζήτημα. Ενώ η συντριπτική πλειονότητα φαίνεται να συμφωνεί ότι η Κίνα έχει μπλοκάρει την παγκόσμια έκδοση της βιτρίνας, υπάρχουν και άλλες αναφορές για άτομα που μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν χωρίς προβλήματα. Εν τω μεταξύ, ορισμένοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι πρόκειται για επίθεση Δηλητηρίασης προσωρινής μνήμης DNS.

Από την πλευρά της, η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει καθόλου το θέμα. Αν και αν έχει απαγορεύσει την παγκόσμια βιτρίνα, θα μπορούσαν να υπάρξουν εκτεταμένες συνέπειες για τους πολίτες της που έχουν επενδύσει τα χρήματά τους στην αγορά παιχνιδιών από τη βιτρίνα και δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά χωρίς δύσκολες και ασταθείς λύσεις που ενδεχομένως περιλαμβάνουν τη χρήση VPN.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *