Ο Microsoft Edge για να αναβιώσει μια κλασική δυνατότητα τροφοδοτήσεων RSS στα Windows

Ο Microsoft Edge για να αναβιώσει μια κλασική δυνατότητα τροφοδοτήσεων RSS στα Windows

Μετά την Google, η Microsoft δοκιμάζει τώρα επίσης το κουμπί «Ακολουθήστε» με υποστήριξη RSS και τη ροή που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους αγαπημένους σας ιστότοπους. Στις εκδόσεις Edge Canary για Windows, η Microsoft έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει μια νέα ροή που εισάγει την εγγενή λειτουργικότητα RSS με ενσωμάτωση Συλλογών.

Πλατφόρμες όπως το Google News ή το Microsoft News έδωσαν τέλος στις κλασικές μέρες του RSS, το οποίο εξακολουθεί να τροφοδοτεί δημοφιλή εργαλεία συγκέντρωσης.

Οι Ειδήσεις Google, το Google Discover και οι Ειδήσεις της Microsoft είναι προσεγγίσεις που βασίζονται σε αλγόριθμους για την παροχή περιεχομένου στους χρήστες και πολλοί άνθρωποι αναζητούν έναν τρόπο να επιμεληθούν τη ροή ειδήσεων τους. Αυτήν τη στιγμή, εάν θέλετε να εγγραφείτε στη ροή RSS, πρέπει να βασιστείτε σε προγράμματα ανάγνωσης RSS ή να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές ιστού όπως το Feedly.

 Η εφαρμογή της Microsoft για την ίδια δυνατότητα ονομάζεται “followable web” και αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί σε επιλεγμένους χρήστες που χρησιμοποιούν το Edge Canary. Η σημαία για την ενεργοποίηση αυτής της πειραματικής δυνατότητας εμφανίστηκε πριν από σχεδόν τρεις μήνες και επαναφέρθηκε στην πιο πρόσφατη ενημέρωση ως μέρος των ελεγχόμενων δοκιμών beta της εταιρείας.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Followable Web επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μια επιμελημένη ροή ενημερώσεων από τους αγαπημένους τους ιστότοπους χρησιμοποιώντας ένα κουμπί Συλλογές στη γραμμή εργαλείων. Στεγάζεται επίσης στον πίνακα Συλλογές και τα άρθρα που δημοσιεύονται από εκδόσεις θα εμφανίζονται σε μια σύγχρονη ροή όταν ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης την επόμενη φορά.

Προς το παρόν, η δυνατότητα ροής RSS του Edge είναι μέρος των Συλλογών, επομένως θα χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί Συλλογές. Στο μέλλον, είναι πιθανό η δυνατότητα ροής RSS να μετακινηθεί στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης με το δικό της κουμπί.

Η Microsoft εισάγει επίσης ένα νέο κουμπί “Follow” που θα βρίσκεται στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης. Οι ιστότοποι που επισκέπτεστε στο Edge θα έχουν ένα κουμπί “παρακολούθηση” στη γραμμή διευθύνσεων εάν διαθέτουν υποστηριζόμενη ροή RSS και οι ενημερώσεις από τον ιστότοπο θα εμφανίζονται επίσης σε ένα νέο πλαϊνό πλαίσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *