Προσοχή στους επεξεργαστές φωτογραφιών και βίντεο, το νέο σφάλμα των Windows 11 μπορεί να χαλάσει  την απόδοση χρωμάτων

Προσοχή στους επεξεργαστές φωτογραφιών και βίντεο, το νέο σφάλμα των Windows 11 μπορεί να χαλάσει την απόδοση χρωμάτων

Πρόσφατα, η Microsoft εξέδωσε μια ειδοποίηση σχετικά με ένα σφάλμα χρώματος που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στα Windows 11. Σύμφωνα με το επίσημο ενημερωτικό δελτίο γνωστών ζητημάτων των Windows 11, το πρόβλημα φαίνεται να παρουσιάζεται σε ορισμένα HDR εμφανίζεται όταν χρησιμοποιείτε ορισμένα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας. Το ζήτημα φαίνεται να προκύπτει από ορισμένες ασυμβατότητες με τα API Win32 απόδοσης χρωμάτων υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Το πρόβλημα φαίνεται να είναι πιο κοινό με το λευκό χρώμα.

Δείτε πώς περιγράφει το ζήτημα η Microsoft:

Μετά την εγκατάσταση των Windows 11, ορισμένα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων ενδέχεται να μην αποδίδουν σωστά τα χρώματα σε ορισμένες οθόνες HDR.

[..] Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται όταν ορισμένα API Win32 απόδοσης χρωμάτων επιστρέφουν απροσδόκητες πληροφορίες ή σφάλματα υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Ωστόσο, δεν επηρεάζεται κάθε πρόγραμμα διαχείρισης προφίλ χρώματος από το σφάλμα, επιβεβαιώνει η Microsoft. Οι διάφορες ρυθμίσεις χρώματος της εταιρείας στα Windows 11 δεν επηρεάζονται επίσης:

Δεν  επηρεάζονται όλα τα προγράμματα διαχείρισης προφίλ χρώματος και οι επιλογές προφίλ χρώματος που είναι διαθέσιμες στη σελίδα Ρυθμίσεις των Windows 11, συμπεριλαμβανομένου του Πίνακα Ελέγχου Έγχρωμου της Microsoft, αναμένεται να λειτουργούν σωστά.

Η εταιρεία, ωστόσο, δεν είναι ακριβώς σίγουρη από πού ακριβώς ξεκίνησε το πρόβλημα, καθώς έχει αφήσει τη στήλη “Originating update” ως N/A. Ίσως το σφάλμα ήταν παρόν από την αρχή και μόλις τώρα αρχίζει να αναφέρεται.

Εάν είστε χρήστης των Windows 11 που επηρεάζεται από αυτό το ζήτημα, τότε θα πρέπει να περιμένετε λίγο για μια επιδιόρθωση. Η Microsoft λέει ότι θα υπάρξει επίλυση στα τέλη Ιανουαρίου, καθώς αυτή τη στιγμή διερευνά το ζήτημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *