Η LG λέει ότι η τεχνολογία OLED EX επόμενης γενιάς προσφέρει βελτιωμένη φωτεινότητα και ακρίβεια

Η LG λέει ότι η τεχνολογία OLED EX επόμενης γενιάς προσφέρει βελτιωμένη φωτεινότητα και ακρίβεια

H LG είναι ο κατασκευαστής ορισμένων από τις αγαπημένες μας τηλεοράσεις OLED, οπότε όταν η εταιρεία λέει ότι έχει βελτιωθεί στη βασική τεχνολογία πάνελ της, αξίζει να δίνετε προσοχή. Σήμερα έκανε ακριβώς αυτό, με την LG Display να ανακοινώνει την τεχνολογία OLED επόμενης γενιάς – με την ονομασία OLED EX – η οποία σύμφωνα με την εταιρεία θα αυξήσει τη φωτεινότητα έως και κατά 30%, θα ενισχύσει την ακρίβεια της εικόνας και θα επιτρέψει μικρότερα πλαίσια στα τελικά προϊόντα.

Αυτές οι βελτιώσεις οφείλονται σε δύο βασικές αλλαγές. Το πρώτο είναι η χρήση ενός στοιχείου γνωστού ως δευτερίου στη χημική σύνθεση των πάνελ OLED της LG και το δεύτερο είναι η ενσωμάτωση αλγοριθμικής επεξεργασίας εικόνας. Η LG λέει ότι η τελευταία θα προβλέψει τη χρήση κάθε μεμονωμένης διόδου εκπομπής φωτός στην τηλεόρασή σας με βάση τις προσωπικές σας συνήθειες προβολής για να «[ελέγχει] με ακρίβεια την εισροή ενέργειας της οθόνης για να εκφράσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις λεπτομέρειες και τα χρώματα του περιεχομένου βίντεο που αναπαράγεται».

Όλα αυτά ακούγονται καλά και καλά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε αυτά τα νέα πάνελ  για να κρίνουμε πραγματικά αν το OLED EX είναι μια σημαντική βελτίωση ή απλώς μια σταδιακή πρόοδος με κάποια ενθουσιώδη επωνυμία. 

Οι ισχυρισμοί της LG σχετικά με μειωμένα μεγέθη περιθωρίων με το OLED EX είναι λίγο πιο συγκεκριμένοι τουλάχιστον. Η εταιρεία λέει ότι με βάση τους υπολογισμούς που αφορούν μια οθόνη OLED 65 ιντσών, θα είναι σε θέση να μειώσει το πάχος της στεφάνης από 6 mm σε 4 mm. Δεν είναι μια τεράστια αλλαγή στα χαρτιά, αλλά δεδομένου του πόσο βελτιστοποιημένη είναι ήδη αυτή η τεχνολογία, πρέπει να παλέψουμε για κάθε μικρή βελτίωση.

Η LG λέει ότι σχεδιάζει να αρχίσει να ενσωματώνει την τεχνολογία OLED EX σε όλα τα πάνελ OLED της ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο του 2022, αν και δεν είναι σαφές πόσος χρόνος μπορεί να χρειαστεί στη συνέχεια για να φτάσει αυτή η τεχνολογία στους καταναλωτές. Εκτός από τη βελτίωση της τεχνολογίας OLED της, η LG παίζει επίσης με ορισμένες πιο άγριες ιδέες στο φετινό συνέδριο CES, επιδεικνύοντας νέες διαφανείς οθόνες καθώς και ανακλινόμενους, καμπυλωτούς θρόνους OLED.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *