Η Tesla παρέδωσε σχεδόν 1 εκατομμύριο EVs το 2021

Η Tesla παρέδωσε σχεδόν 1 εκατομμύριο EVs το 2021

Η  επιτυχία της Tesla στις πωλήσεις το 2021 συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του έτους. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι παρέδωσε 936.172 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2021, περίπου 308.600 από αυτά το τέταρτο τρίμηνο. Αν και αυτό δεν είναι το μαγικό ποσό του 1 εκατομμυρίου που μπορεί να ήλπιζε η εταιρεία, είναι κοντά — και σχεδόν διπλάσιο από τα 499.550 Tesla που παρέδωσε στους πελάτες το 2020.

Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν εκπληκτική για τα Model S και Model X. Οι παραδόσεις αυτών των οχημάτων ανώτερης κατηγορίας μειώθηκαν περισσότερο από το μισό το 2021, από 57.039 αυτοκίνητα σε 24.964. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν ένα πλήρες σοκ, καθώς πολλοί πελάτες ήθελαν (ή έπρεπε να) περιμένουν τις S και X ανανεώσεις που δεν ήταν προγραμματισμένο να αποσταλούν μέχρι την άνοιξη, συμπεριλαμβανομένων των  εκδόσεων υψηλής απόδοσης Plaid.

Οι αριθμοί παράδοσης είναι σημαντικοί δεδομένων των ελλείψεων τσιπ που έχουν ταλαιπωρήσει την αυτοκινητοβιομηχανία και οδήγησαν ακόμη και την Tesla να στείλει ορισμένα αυτοκίνητα χωρίς θύρες USB. Η εταιρεία είναι επίσης έτοιμη να συνεχίσει να αναπτύσσεται μεταξύ της προγραμματισμένης κυκλοφορίας του Cybertruck το 2022 και των νέων εργοστασίων στις περιοχές του Ώστιν και του Βερολίνου .

Ωστόσο, αυτή η τροχιά δεν είναι εγγυημένη. Η Tesla είχε ένα μικτό 2021 που περιελάμβανε καθυστερήσεις προϊόντων (συμπεριλαμβανομένων των Cybertruck και Semi), σταδιακές αυξήσεις τιμών και μια σειρά από ανακλήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας τον Δεκέμβριο που στόχευε μισό εκατομμύριο οχήματα με ελαττώματα κάμερας και πορτμπαγκάζ. Υπάρχουν ανησυχίες ότι η αυξανόμενη φήμη της Tesla για θέματα ποιότητας κατασκευής θα μπορούσε να επιβαρύνει την εταιρεία.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *