Παρά την αξιοπρεπή διαθεσιμότητα, οι τιμές των GPU της Nvidia και της AMD δεν δείχνουν πραγματική πρόθεση μείωσης

Παρά την αξιοπρεπή διαθεσιμότητα, οι τιμές των GPU της Nvidia και της AMD δεν δείχνουν πραγματική πρόθεση μείωσης

Περίπου πριν από έξι μήνες, τον Ιούνιο του 2021, υπήρχαν θετικές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι οι τιμές των καρτών γραφικών θα μπορούσαν να μειωθούν σταδιακά. Ωστόσο, αυτό προφανώς δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν και η τελευταία αναφορά από το γερμανικό μέσο ενημέρωσης 3DCenter δείχνει ότι η γενική τάση των υψηλών τιμών συνεχίστηκε και το 2022.

Και παρόλο που η AMD έχει μια ελαφρά πτώση, οι τιμές της Nvidia έχουν παραμείνει σχεδόν αμετάβλητες. Οι μέσες τιμές των φύλλων από το πράσινο και το κόκκινο στρατόπεδο εξακολουθούν να είναι σχεδόν διπλάσιες στο +89% και +85% πάνω από τα επίπεδα MSRP αντίστοιχα.

AMD vs Nvidia price trend entire 2021

Η αναφορά έχει προετοιμαστεί χρησιμοποιώντας δεδομένα από τους μεγάλους γερμανικούς λιανοπωλητές όπως Mindfactory, Caseking, Computeruniverse και άλλα, και μόνο τις τρέχουσες κάρτες AMD και Nvidia, π.χ. Radeon RX 6000 (RDNA 2) και Nvidia GeForce 3000 series (Ampere) , θεωρούνται.

Μια άλλη ανησυχητική τάση αντικατοπτρίζεται επίσης σε αυτό το διάγραμμα. Κατά το 4ο τρίμηνο του 2021, τους μήνες Οκτώβριο έως αρχές Δεκεμβρίου, σημειώθηκε σημαντική βελτίωση στη διαθεσιμότητα των καρτών. Ωστόσο, οι τιμές, αντί να πέσουν, στην πραγματικότητα ανέβηκαν, υποδεικνύοντας ότι το τέλος της έλλειψης chip, που αναμένεται γύρω στο 2023, μπορεί επίσης να μην φέρει τις χαμηλές τιμές GPU που επιθυμούν πολλοί παίκτες.

Οι τιμές της κάρτας γραφικών στην πραγματικότητα φαίνεται να είναι σχεδόν τέλεια σε αρμονία με τις τιμές Ethererum. Ας ελπίσουμε ότι οι επερχόμενες ARC GPU της Intel θα μπορούσαν επιτέλους να δώσουν στην αγορά την τόσο αναγκαία ανανέωση που χρειάζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *